неделя , 17 декември 2017
Начало / Новини / Първи учебен ден за българчетата в Испания

Първи учебен ден за българчетата в Испания

 

Седмица след началото на учебната година в Испания, българчетата в страната прекрачиха прага и на родните неделни училища. 50 са одобрените от министерството на образованието в цялата страна. Репортерите Екатерина Костова и Юлиан Георгиев бяха на първия учебен ден в българското неделно училище „Слово“ в Аликанте.

За трета поредна година неделно българско училище „Слово“ посреща в класните си стаи деца от всички възрасти. Учебниците и тетрадките им идват от Министерството на образованието, а програмата е адаптирана за обучението зад граница.

Според учебния план, в края на годината тези деца трябва да са усвоили ниво А1.1 по Общоевропейската езикова рамка. Стандарти за усвояване на езика има и за другите класове. По-големите ще получават и удостоверения за обучение по история и цивилизация, география и икономика.

Повече от новините на БиАйТи –ТУК

Вижте също

Борисов склонен да върне мораториума върху лекарствата за прегласуване в парламента, 160 палестинци ранени и 4 загинали в Близкия изток след решението на Тръмп за Йерусалим и още от късните новини на БиАйТи на 15 декември

Премиерът Бойко Борисов е склонен да върне разглеждането на мораториума върху лекарствата за повторно гласуване …