понеделник , 20 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Първан Симеонов: В опита да спечели седмици, РБ може да загуби политическото си бъдеще

Първан Симеонов: В опита да спечели седмици, РБ може да загуби политическото си бъдеще

Ако Реформаторският блок прие мандата за съставяне на правителство заради имидж, то той, според мен, ще е негативен, защото прилича по-скоро на агония. В опита да спечелим няколко седмици, можем да загубим политическото си бъдеще. Така би трябвало да разсъждава един политически деец в такава ситуация.

Това категорично заяви политологът Първан Симеонов в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

По думите му, решението на реформаторите не е изненада, защото в блока гледат да запазят добрата атмосфера и да не се скарат.

Според политолога, капацитет за съставяне на правителство ще се намери, но няма ентусиазъм и желание от страна на от ГЕРБ и Патриотичния фронт. Най-вероятно отиваме към предсрочни избори, но все пак има шанс за някакъв кабинет в този парламент, макар и малък, посочи Симеонов.

По думитему, всички по терена все пак са свикнали с мисълта, че отиваме на предсрочни избори.

„На президентските избори имаше около 250 хил. души, които казваха, че биха гласували за Реформаторския блок. Може би е добра идея да се отиде бързо на избори, за да се спаси каквото може от тези 250 хил. души, преди различни проекти да са посегнали към тях“, смята още Симеонов.

„Ситуацията с мандатите е много пародоксална, защото проектът на Радан Кънев тръгва, проектът на Христо Иванов тръгва, а през това време РБ се суети на старта и се занимава с някакви мандати. А те ще трябва да се надбягват до изборите и ще спечели по-бързият, ако въобще някой спечели. Ако ме питате, не е ясно какво ще постигне Радан Кънев или Христо Иванов, но могат да постигнат това – всички в тази ниша да са под чертата. Ако не искат да се стигне до това, трабва да правят красиви имиджови действия, а този не е такъв, дори да има политическа логика“, коментира Първан Симеонов.

Вижте целия разговор с политолога във видеото:

Вижте също

Германия на ръба на предсрочни избори. Пучдемон се яви пред белгийския съд

Меркел опитва да състави правителство от три партии с различни концепции. След тежка нощ на …