четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Първан Симеонов: Имаме управление ден за ден и час за час

Първан Симеонов: Имаме управление ден за ден и час за час

Какво им липсва в предизборната кампания и какво да очакваме тепърва в нея – отговори на тези въпроси търси Полина Паунова от социолога Първан Симеонов и преподавателя Вихър Георгиев.

„Затишие пред буря е положението. Карат се за пари, обаче междувременно ескалира напрежението между България и Турция, което е много по-опасно“, смята Първан Симеонов.

„В момента сме заобиколени от три държави в криза – Македония, Гърция и Турция. Много е тъжно това, което виждаме. Има липса на разбиране за това, което се случва малко по-далеч от нас. Има едно притеснение да не обидим някого, като това важи особено за по-големите партии.

Много ни е страх, защото е игра с огъня. Моделът на правене на политика е ден за ден, имаме едно управление ден за ден, час за час“, коментира още той.

„Преди време имаше атака на сайта на ЦИК, по време на избори. И досега на нас не ни е казано кой и от коя страна осъществи тази атака“, припомни от своя страна Вихър Георгиев.

„Липсва ми икономиката в кампанията. Не е ясно откъде ще идват парите. Сещам се за израза „Икономиката, глупако“. За момента се говори за пари, но не се казва откъде ще дойдат“, отбеляза също Първан Симеонов.

Той смята още, че лъжливите новини са „новото нормално“: „Утре всеки може да каже каквото си иска, никой няма да разбере кое е истина и кое не. Избирателят избира емоционално, не рационално“.

Според Вихър Георгиев ако чете само програмите, човек не би могъл да се ориентира, понеже много партии предлагат едно и също, като често това е объркващо и противоречиво.

Някои от програмите са трудно четими, почти никои няма идея какво и как правим с ЕС, добави той.

„Сигурност е лайтмотивът на тази кампания – личностна и социална“ – смята от своя страна Първан Симеонов.

Какво още споделиха двамата политолози и какво очакват да се случи през следващата седмица, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …