четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Жива връзка / Паркове и градинки – пролетна разходка на открито в Чикаго и София

Паркове и градинки – пролетна разходка на открито в Чикаго и София

С настъпването на пролетта все повече хора прекарват време навън, сред парковете, градинките, междублоковите пространства.

За разлика от българия, в Америка няма много от последните, но пък в почти всеки квартал има общински парк, който се поддържа изцяло от данъкопладците.

Според законите на общините, парковете и зелените площи дори могат да бъдат наети за частни събрания, като рождени дни, сватби и други празници.

Как изглеждат те, какви условия предлагат и кой се грижи за тяхната поддръжка – разберете във видео материала разходка из парковете в предградията на Чикаго.

Защо пък в София едно от любимите места на столичани е Южният парк и какво го прави толкова специален попитахме редовните му посетители.

Вижте репортажите от Чикаго и София тук:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. наталия

    Благодаря на оператора,че ме пренесе в далечно Чикаго.Хареса ми репортажа -видях красиви места и разбрах за строгите правила,които всички са длъжни да ги спазват,а това е добре.Но най-много се зарадвах ,като видях моята сладка внучка Натали-благодаря Матей и бъдете здрави!До нови срещи!Успех!