сряда , 29 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / „Париж посрещна годината в кръв и така ще я изпрати“
Снимка: ЕРА
Снимка: ЕРА

„Париж посрещна годината в кръв и така ще я изпрати“

„Има атентати, защото има фабрики за терористи“, каза в студиото на еМисия България журналистът от в. „Стандарт“ Иван Филчев. Според него емигрантите и тяхната интеграция е сериозен проблем както за Франция, така и за Белгия. И в двете държави съществуват квартали, превърнати в гета, изцяло населени с мигранти и с построени джамии, проповядващи радикален ислям. Това съзнават и местните хора, които дори не преминават през въпросните квартали, разказа още журналистът.

Той определя французите като лицемерни в своята политика. Въпреки проблемите с емигрантите, въпреки атентата срещу „Шарли Ебдо“ в началото на тази година френските власти не предприемат адекватни политически мерки. Не прекъсват и контактите с ислямски държави заради икономическите си изгоди, коментира още журналистът.

Иван Филчев подкрепи директните действия на Франция, като не изключи възможни сухопътни нападения от нейна страна. Смята, че страната може да се справи с проблема: „Те са борбен народ, неслучайно там е избухнала Френската революция.“

Вижте също

UCHITELI картинка

Гергана Янева за младите учители и образованието като кауза

Гергана Янева е основател и председател на фондация „Тебешир“ гостува в студиото на еМисия България …