понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / В търсене на забравени занаяти

В търсене на забравени занаяти

„Асоциация Булгарика“ търси майстори на традиционни български занаяти от Северозападна България. Организацията се занимава със съхранение и развитие на българското изкуство и има намерение да представи потомствени занаятчии по време на изложение за занаяти и изкуства през август.

Панаирът се провежда ежегодно във Варна, като тази година ще бъде неговото 20-то издание.

Повече за инициативата и как се търсят български занаятчии разказва Веселина Савова, председател на „Асоциация Булгарика“.

„Панаирът на занаятите и изкуствата е традиционно изложение, на което се представят най-добрите български майстори в областта на дърворезбата, рисуваното стъкло, керамиката. За последните 20 години сме открили много майстори из страната“, посочи Савова.

„Целта ни е да покажем именно семействата, които пазят българските традиции, като така се показва приемствеността между старото и новото“, каза още тя.

Кои са уникалните български занаяти вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …