четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Пак ремонти по столичните улици след тежката зима

Пак ремонти по столичните улици след тежката зима

Започнаха ремонтите на дупките на пътя в столицата, като много такива се отвориха след стопяването на обилните снеговалежи. Кога ще бъдат асфалтирани и какви затруднения ще изпитат шофьорите от поредното закърпване на дупките – коментира в „Жива връзка“ Евгени Крусев, зам-кмет по траспорта на Столичната община.

„Частични ремонтни дейности ще бъдат извършени на практика по всички основни улици в града, тъй като имахме изключително тежка зима с големи температурни амплитуди. В момента пътните фирми имат много работа. Направили сме пълна мобилизация. В момента над 12 екипа работят на територията на столицата, които ще обхваната основните улици и булеварди, след което ще се премине към по-малки улици и накрая ще се стигне до кварталните улици“, обясни Евгени Крусев.

„Там, където не са извършвани основни ремонти в последните години, след обилните снеговалежи бяха констатирани единични дупки, които аварийно затворихме със студена асфалтова смес, така че да гарантираме безопасността на хората. Сега, когато температурите се повишиха, ще извършим ремонти по класическа технология, за да са по-трайни“, категоричене е зам-кметът по траспорта.

Той подчерта, че ще бъде направено всичко възможно, за да се избегнат неудобства и задръствания заради ремонтите.

Вижте в следващото видео защо жителите на Чикаго пък казват, че в града има два сезона – зима и ремонти:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …