понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Представяме ви втората част на разговора с двама герои на протестите срещу своеволията на частната фирма ВЕЦ-НЕК ЕАД в Пловдив.

Става дума за топенергетиците инж. Драгомир Димитров и инж. Никола Ганев, и двамата уволнени от въпросната фирма, които предупреждават за сериозни трусове в сферата на енергетиката.

„Част от най-големите проблеми касаят ремонтите на ВЕЦ-овете и липсата на по-дългосрочна стратегия за собствеността. Целенасочено се върви към разсипия. 32 милиона евро са предвидените средства за ремонти, които не са извършени“, предупреждават експертите.

Освен това, много вероятно е да започнем да внасяме електроенергия от чужбина след спирането на износа на ток тази зима, като крайна мярка за предотвратяване на кризата.

Чакат ни сериозни проблеми в енергийния сектор, прогнозите са черни. Нищо хубаво няма да се случи с това ръководство на НЕК, категорични са двамата топенергетици.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Ivan Koptchev

    Сашо-о-о … тия двама господа са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВИ … ако търсиш определение за НЕ-КА-ДЪР-НОСТ = управниците ни от 1944-та та досега … ако пък търсиш определение за КО-РУМ-ПИ-РА-НОСТ = същия период, същите „личности“ … вземай си шапката, ако и да си ми набор, и Терминал 2 …