петък , 20 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Отзвук от седмицата: За първата дама, котарака Чарли и „София Прайд“

Отзвук от седмицата: За първата дама, котарака Чарли и „София Прайд“

Първата дама на страната Десислава Радева взриви социалните мрежи през седмицата с дългия си коментар по повод „София Прайд“. В текста, Десислава Радева намеси и история с преглед на домашния й любимец – котарак на име Чарли, а публичните мнения за поста в профила й се поляризираха до краен предел.

Отзвукът по темата коментираха журналистите Мария Касимова и Петър Волгин.

„Отсъствието на първа дама е политическо присъствие, така че на фона на отсъствието на дама от миналия президентски мандат, сега имаме едно поле, в което трябва да наваксваме“, смята Касимова.

„Всички знаем, че да си първа дама не е функция на управление на държавата, но допълва президента. В този смисъл, всяко нейно изригване в социалната мрежа, няма как да не предизвика подобен интерес. Според мен обаче щеше да е много по-добре, ако вместо да прави подобни изявления, първата дама да се включи и да направи някаква своя акция по повод парада“, категорична е журналистката.

„За мен интересното след този пост беше голямата доза хейт, която се изля срещу Десислава Радева. Струва ми се, че всичко беше не толкова заради споменаването на нейната котка, колкото заради отношението й към гей парада и тук идва въпросът за търпимостта към чуждото мнение“, коментира Волгин.

Според него, който и да е президент, той не може да се харесва и да обединява всички, така че ние не можем да искаме това и от Десислава Радева. Но можем да искаме повече култура във взаимоотношенията и повече култура в начина на спор, допълни Волгин.

Още от коментарите на двамата журналисти относно горещите теми от седмицата – вижте в следващото видео!

 

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

Един коментар

  1. седефчо

    Ненужно много време и внимание й отделихте на първата простакеса на България.