четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Откровен разговор с Николай Бодуров за ЦСКА, „Лудогорец“ и националния отбор

Откровен разговор с Николай Бодуров за ЦСКА, „Лудогорец“ и националния отбор

Мисля, че все по-добре и добре се получават нещата в ЦСКА с новите попълнения, които са изключително качествени според мен. Отборът се комплектова и мисля, че оттук нататък все нагоре трябва да вървим, защото всички знаем какво е ЦСКА за България. Това е най-големият отбор у нас. Всеки един трябва да разбере, че се борим за медали и титли.

Това сподели в интерю за „Спорно за спорта“ футболистът на „червените“ Николай Бодуров.

Той призна, че е по-спокоен на терена и в живота след появата на бял свят на дъщеричката му. И все пак е категоричен, че не би се примирил с равен резултат или загуба, а ще направи всичко по силите си, за да спечели всеки предстоящ мач.

„Тази година, трябва да сме откровени, разликата с „Лудогорец“ е прекалено голяма, отпаднахме от турнира за Купата на България, но все пак играем за феновете и да ги радваме всеки мач с победа“, смята футболистът.

Според него, манталитетът в България играе лоша шега на младите таланти, които след едно интервю се приемат за звезди, а забравят, че зад успехите стои много работа.

Обичаме да претупваме, докато в чужбина това го няма. Всичко е на 100%, не се мрънка и се работи, категоричен е Бодуров. Той смята, че в родното първенство трябва да идват чужденци, но само ако са по-добри от българските и вдигат нивото на футбола.

Не можеш да излизаш с отбор от 11 чужденци и после да чакаш национален отбор. Няма как да се получат нещата, подчерта Бодуров.

Колкото до „Лудогорец“, хубаво е за българския футбол да има български отбор в Европа, но ще е по-добре, ако налагат повече българи и с тях постигат успехи, изтъкна футболистът.

Според него работата в националния отбор отново опира до манталитета, а оценка за качеството са празните трибуни на мачовете на „лъвовете“.

„В България има много малко треньори, които разбират от футбол. Така че те като не научат още юношите от малки, после се губи нишката. В чужбина, се започва от малки и се изграждат футболисти, а на 18-19 години са готови, докато в България трябва петорно повече да се работи, за да те забележат. Но всичко тръгва от младите футболисти“, призна Бодуров.

Тайната на успеха, според него, е в добрите треньори.

Доста са объркани нещата тук, но ако искаме да тръгнем нагоре, трябва да започнем да градим, категоричен е Бодуров.

Той се обърна към еновете на „червените“ и призова за търпение към отбра и обеща себераздаване и сърцата игра на терена.

Вижте целия разговор с футболиста на ЦСКА във видеото:

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …