петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Откривателят на „Найтуиш“ преди концерта им у нас: Те са еволюция

Откривателят на „Найтуиш“ преди концерта им у нас: Те са еволюция

Един от най-очакваните концерти у нас – този на култовата финландска банда „Найтуиш“, предстои само след дни – на 14 септември. Дни преди музикалното събитие, билети почти няма, като се очаква публиката да е около 20 хил. души.

За предстоящия концерт и българската следа в създаването на една от най-успешните скандинавски групи в еМисия България разговаряхме с техния откривател – българина Пламен Димов.

Именно той е човекът, преподавал музика на всеки един от членовете на оригиналния състав, човекът, който ги е събрал и пуснал да летят, както се изразява той и в предишно интервю по Би Ай Ти. Сега Димов е в София за концерта, на който по думите му „Найтуиш“ ще изсвирят най-хубавите си парчета.

Това са единствената скандинавска група, записала последните си четири албума в Abbey Road И други големи лондонски студия. Миналата година пък те направиха поредния си рекорд – станаха четвъртите музиканти в света – след „Бийтълс“, АББА и Мадона, напълнили „Уембли арена“, гордо разказва за успехите им той.

За намирането трябва нюх – работя с много хора, но ги видях, събрах ги, видях, че нещо голямо ще стане, спомня си още за първите им стъпки музикалният педагог, който тръгва от тях през джаза, преди – след редица други проекти, те да последват „музиката на сърцето си“.

Просто дойде време, в което реших, че не мога да правя мои копия – най-голямата грешка на учителя, признава той.

„Найтуищ“ са еволюция, категоричен е Пламен Димов.

Кои са първите стъпки на групата, каква е нейната метаморфоза, защо си тръгва първата вокалистка, какви са другите таланти и открития на Пламен Димов и защо винаги ходи с брада – чуйте отговорите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …