петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Открити лекции на „Фулбрайт“ за втора година

Открити лекции на „Фулбрайт“ за втора година

За втора поредна година се проведоха открити лекции на програмата за образователен обмен „Фулбрайт“. Събитието дава възможност на завърналите се от САЩ участници в програмата – учени, студенти и професионалисти, да представят проектите и научните изследвания, върху които са работили, в достъпна, интерактивна форма пред широка българска аудитория.

„Когато българите се върнат от Америка, не се познават, защото са специалисти от различни сфери – от изкуство до математика. Те обаче са вдъхновени и искат да споделят какво са научили, а колегите им например не са заинтересовани. Затова решихме да направим тези открити лекции. Всеки накратко да сподели преживяванието си „Фулбрайт“, разказа Анджела родел, която е изпълнителен директор на българо-американската комисия.

Важно е да се чувстваме като общност , макар участниците да са с различни интереси и дисциплини, подчерта тя.

Пред колегата ни Олга Узунова тя разказа за стипендиите по програмата за 2018 г.

Няма ограничения за дисциплини, така че всеки може да посети сайта ни и да види какви са възможностите и изискванията, допълни Родел.

Една от стипендиантите Вера Тончева пък сподели своя опит с приключението „Фулбрайт“. Вижте какво каза тя за Би Ай Ти:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …