сряда , 22 ноември 2017
Начало / Новини / Отбелязваме 180 г. от рождението на Васил Левски и още новини на Би Ай Ти на 18 юли

Отбелязваме 180 г. от рождението на Васил Левски и още новини на Би Ай Ти на 18 юли

180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана в цялата страна с поредица от прояви. От 21:00 ч., на площад „Васил Левски“ В Карлово ще се състои тържествен митинг заря с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада.

Самолет кацна аварийно на летището в Бургас. Чартър А 320 от Прага е излязъл от пистата и веднага е започнала евакуация на пътниците. Няма данни за пострадали. Собственикът на самолета е „Травелс-ървиз“. Евакуацията на пътниците е завършила. Летище Бургас е затворено за полети, докато самолетът не бъде изтеглен на безопасно разстояние.

Нови полицейски протести днес. Служителите на МВР искат по-високи заплати. Първият от поредицата регионални протести ще бъде днес в София пред храма „Св. Седмочисленици“. А следващите ще са във Варна, Добрич и Гоце Делчев. Изборът на датата за протеста не е случаен – 18-ти юли е професионален празник на служителите от Гражданска отбрана.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан в парламента днес от нарочно създадената комисия по казуса НДК. Тя трябва да установи как са разпределени средствата, предоставени на Националния дворец на културата за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Би Ай Ти ще излъчи на живо изслушването на главния прокурор от 14,00 часа.

Вижте също

„ИКЕА“ изтегля опасни шкафове от пазара след осми смъртен случай на дете

Шведската компания за мебели и домашно обзавеждане „ИКЕА“ изтегля над 17 милиона шкафове и скринове …