вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / От срещата на българите с премиера: Борисов ги подкрепя, но ако правителството не падне
NIKI картинка

От срещата на българите с премиера: Борисов ги подкрепя, но ако правителството не падне

Премиерът Бойко Борисов и представители на български обществени съвети в чужбина се срещнаха днес на разговор във връзка с изборното законодателство, отнасящо се за гласуването зад граница.

Срещата в Министерския съвет е по инициатива на омбудсмана Мая Манолова, на която вчера бяха представени 6000 подписа срещу ограничаване правото на вот на българите по света. Спорните промени бяха предложени от Патриотичния фронт и приети с подкрепата на ГЕРБ.

По-късно българските граждани ще разговарят и със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който предизвика тяхното възмущение, след като във вторник стана публично писмото му, изпратено до българката Елена Хамбарджиева от Ню Йорк. Би Ай Ти ще проследи срещата.

В еМисия България репортерът ни Николай Драганов разказа за това как е преминала срещата с премиера. По думите му тя е продължила около два часа, като след нея Борисов не е излязъл да говори пред медиите.

Стана ясно, че Бойко Борисов подкрепя исканията на нашите сънародници, но за да има промяна, то тя трябва да бъде договорена с неговите коалиционни партньори, отбеляза Драганов.

Останах с впечатлението, че топката е прехвърлена към Валери Симеонов, че тежестта да изнесат тези преговори се пада на Патриотичния фронт, а не на ГЕРБ, които реално гласуваха за тях, добави той.

По думите му премиерът е бил попитан в прав текст готов ли е да бъдат преразгледани текстовете, на което той е отговорил положително – но при условие, че няма поставяне на ултиматуми от страна на ПФ и правителството няма да бъде изложено на риск.

За мен е странно, че Борисов не може да убеди „лошите герои“, предвид размера на ПФ като коалиционен партньор. Сякаш от тях зависи всичко и правителството ще падне, ако не се приемат исканията им, коментира Драганов.

Вижте и репортаж с аргументите, които изказаха българските граждани, присъствали на срещата. Те наблегнаха на факта, че се използват фалшиви и манипулационни данни, които изобщо не съвпадат с изнесените и публично достъпни данни на ЦИК:

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …