вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / От какво не биха отстъпили в исканията си полицаите – гостува Борис Прешелков от синдикалната организация на МВР

От какво не биха отстъпили в исканията си полицаите – гостува Борис Прешелков от синдикалната организация на МВР

Полицаи, пожарникари и други служители на МВР излизат на национален протест на 5 юли пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Повишаване на заплатите със задна дата от 1 юли и нов закон, или поне спешни промени в закона за МВР, са исканията, от които те категорично няма да отстъпят, категоричен бе с КОД 11-13 Борис Прешелков, зам.-председател на УП на Синдикалната организация на служителите на МВР.

Той допусна отстъпление за заплатите в момента единствено ако има законови изменения и гранции, че ще има увеличение след известно време. Имаме параметри и рамки, определени от колегите, но дали ще е на всички еднакво, дали дефиренцирано, ще стане ясно на преговори, за каквито до момента няма индикация, добави още той.

Прешелков уточни, че за спешно свиканата среща от премиера Борисов с ръководителите в МВР синдикалната организация нито е била информирана, нито поканена. Надявам се те (шефовете в МВР) да кажат при какви условия се работи и доколко е мотивиран съставът на МВР, каза той.

Наслушали сме се на обещания, още от ноември м.г. говорим за необходимостта от спешно повишаване на доходите, но нямаше техническа възможност поради смяната на правителства, посочи още Прешелков, като напомни, че проблемите не са били решавани в течение на много години.

Прешелков изрази и възмущение от обидите към административните служители на МВР като „чантаджии“. Той посочи, че така викат на колегите им и от тел. 112, дори на пожарникарите, докато става дума за хора, които имат своите задачи и функции. Ето защо се държи и на техните заплати.

Прешелков твърди също, че служителите на министерството са принудени сами да си купуват униформи, белезници, кобури, предпазни средства в пожарната, маски и др.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …