четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Останаха ли неизвестни преди финала на изборите в САЩ – коментира Огнян Дъскарев

Останаха ли неизвестни преди финала на изборите в САЩ – коментира Огнян Дъскарев

Останаха ли неизвестни преди финала на изборите в САЩ и възможно ли е Доналд Тръмп да е следващият американски президент – за това в еМисия България разговаряхме с Огнян Дъскарев, който е американски гражданин, в момента живее в България и следи развитието на американската политика.

Той оценява шанса това да се случи като 50 на 50, допускайки и изненади, предвид появата на трети кандидат – бившият губернатор на Ню Мексико Гари Джонсън, издигнат от Либертарианската партия.

Според Дъскарев е възможно той да отнеме около 7-8% от гласовете за Тръмп, а издигането му е част от вътрешен план на неговите врагове в самата десница, които целят по този начин да тушират подкрепата за него и да отнемат гласове.

Той е против и левия, и десния естаблишмънт, нетипичен и нестандартен кандидат е, така наблюдателят обясни неимоверния успех на Доналд Тръмп.

По думите му той е успял да мобилизира и отпуши енергията на долната бяла средна класа, на хората, които традиционно са маргинализрани и с които се подиграват, на хората, които досега не са гласували… Сред подкрепящите го има както много бели без висше образование, така обаче и много образовани, както е например в щата Масачузетс, отбеляза Дъскарев.

Според него Доналд Тръмп не би се поколебал да използва и компроматна война срещу най-вероятния си съперник – демократката Хилъри Клинтън, особено по отношение на историите около любовниците на нейния съпруг – президента Бил Клинтън. А Клинтън особено държи на женския вот, посочи наблюдателят.

Чуйте целия му коментар за идеите на съперниците:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …