събота , 23 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Останаха ли митничари по границата и защо няма осъдени след нито една показна акция

Останаха ли митничари по границата и защо няма осъдени след нито една показна акция

Защо в България има отлив на митническите служители и има ли опасност граничните ни пунктове да останат без митничари? Темата в КОД 11-13 коментира журналистът Стефан Ташев.

„По-интересното е не това, че има отлив на митничари, а това, че осъдени у нас няма, въпреки многобройните показни акции през годините. Повечето задържани са оправдани и дори съдят държавата в Страсбург, а ние плащаме пари от джоба си“, коментира Ташев.

По думите му, схеми по граничните пунктове има от години, сега е важно да видим прокуратурата докъде ще стигне в разкриването им.

Какво ще каза журналистът – вижте в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

 1. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА МИТНИЧАРИТЕ, СЕГА ТЕ ПОЛУЧАВАТ ИНСТРУКТАЖ КАК ПОВЕЧЕ ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ. “ КУЧЕТО СИ ЛАЙ ,КЕРВАНА СИ ВЪРВОИ“

  Европарламентът иска крути мерки срещу фалшивите новини
  .
  Европейският парламент прие днес резолюция, в която настоя за по-строги мерки срещу фалшивите новини, предаде БТА.

  Евродепутатите очакват изясняване на отговорността на онлайн платформите в разпространението на информация, осигуряване на еднакви условия за сходни услуги онлайн и офлайн, въвеждане на по-строги мерки срещу незаконните действия и съдържанието в интернет.

  ЕП настоява Европейската комисия да разгледа възможните грешки и злоупотреби при използването на алгоритми, за да се избегнат дискриминация, нелоялни действия или нарушаване на неприкосновеността на личния живот.

  В документа се допълва, че комисията трябва да изготви насоки, за да може онлайн платформите да изпълняват своите отговорности и да спазват правилата. ЕК следва да създаде еднакви условия на съревнование за сходни услуги онлайн и офлайн. Очаква се комисията да определи и да изясни процедурите за уведомяване за незаконно съдържание и стоки, и за тяхното отстраняване.

  ЕП предлага комисията да разгледа възможността за допълнителна законодателна намеса за ограничаване на препредаването и разпространението на лъжливо съдържание в интернет.

  Европарламентът настоява още онлайн платформите да съобщават на потребителите точния характер на събираните за тях данни и начина, по който ще се използват. В резолюцията се отчита необходимостта от защита на анонимността на потребителите, когато личните данни се обработват от някой друг. Онлайн платформите следва да предлагат ясни, изчерпателни и справедливи условия за използване, като избягват сложна терминология, пише в резолюцията.