четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Осмокласници изложиха проекти за устойчиво развитие

Осмокласници изложиха проекти за устойчиво развитие

Осмокласниците от англо-американското училище в София са разработили проекти за устойчиво и екологично развитие в съзвучие с глобалните цели за устойчиво развитие на ООН.

От изложението, на което те бяха представени, се включи репортерът на Би Ай Ти Божидар Николов.

В него участват общо 21 проекта, чиято цел е подобряване на околната среда, екологията, икономиката и стандарта на живот. Техният замисъл е съгласуван и одобряван от преподавателите на осмокласниците.

Един от проектите, например, е депо за отпадъци, което ги сепарира и преработва преди процеса на рециклиране. Друг представлява сграда на бъдещето със собствена ферма на покрива, която може да изхранва жителите й, а трети – молив, направен от стара хартия.

Сред проектите са и сайт, който свързва биофермери, както и натурален репелент срещу маларични комари, който може да бъде използван в Конго.

В отговор на въпрос, един от учениците споделя, че сега се чувства по-добър гражданин, тъй като докато работил по проекта си, започнал много повече да се замисля за всекидневния живот и хабенето на пластмаса.

Вижте целия репортаж:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …