сряда , 12 декември 2018
Начало / Новини / Осми ден 11 села остават откъснати от света заради свлачище. Държавата създава дружество, което ще управлява част от общинските язовири и още в централната емисия новини на 14 март

Осми ден 11 села остават откъснати от света заради свлачище. Държавата създава дружество, което ще управлява част от общинските язовири и още в централната емисия новини на 14 март

Парламентът създава комисия за установяване на фактите и обстоятелствата около сделката с ЧЕЗ. Депутатите одобриха предложението на социалистите със 177 гласа. Председател на органа ще бъде Жельо Бойчев от БСП. По-късно през деня премиерът Бойко Борисов подкрепи идеята.

Осми ден 11 села са с прекъснат достъп до Смолян заради активизиралото се през миналата седмица свлачище, което затвори пътя Смолян-Мадан. До 19-ти март експертната комисия трябва да даде становището си за възможностите за стабилизиране на проблемния участък.

Държавата създава дружество, което ще управлява част от общинските язовири. Министърът на икономиката Емил Караниколов обясни, че някои общини в момента нямат ресурс да поддържат водоемите в регионите си. Държавата ще поеме отговорността за тях, като до месец ще е ясно точно колко общински язовира ще минат под контрола на новото дружество. По данни на Караниколов в страната има 5700 язовира, 4 хиляди от тях – общински.

Пловдивският окръжен съд уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров и прекрати регистрацията на фондация, финансирала предизборната кампания на партия „ДОСТ“. Според решениетo „Асоциация БАТУ платформ“ е финансирала партията с анонимно дарени средства в размер на 100 хиляди лева. Те са с неясен произход. Според Главния прокурор тази дейност отговаря на престъпления от Наказателния и Изборния Кодекс, както и противоречи на Конституцията.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …