вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Осман Октай: Есента ще се появи алтернативна платформа с чисто нови хора и без връзка със старото дясно

Осман Октай: Есента ще се появи алтернативна платформа с чисто нови хора и без връзка със старото дясно

Има отворено пространство за нова политическа ситуация у нас, като още през есента, когато всички са ангажирани с други неща, ще се появи нова сериозна дясна алтернативна платформа, с чисто нови хора и нямаща нищо общо със старото дясно, която ще разобличи безвластието и партизанското управление на държавата. Тя ще бъде изненада в стил а ла Румен Радев.

Това заяви в КОД 11-13 политикът и политически анализатор Осман Октай.

Той отрече да става дума за Слави Трифонов, тъй като според него този модел на правене на политика от телевизионния екран тип „Бареков“ вече се е провалил и не е на мода.

В коментар на поведението на държавния глава, той посочи, че „явлението Радев“ и размерът на получената от него подкрепа още не са анализирани както трябва. Тази огромна подкрепа обаче го е натоварила и с огромната отговорност и власт той да се изживява като говорител на тези хора.

Единствената слабост от неопитност в него е под път и над път да говори на всеки микрофон, предупреди Октай, като отбеляза, че съзира влиянието на съпругата на президента в част от говоренето му, например за „апартаментите“ на Цветан Цветанов.

Октай предупреди, че Радев ще бъде поставян в лоши ситуации и ще му бъдат подлагани динени кори през цялото време, докато е под влиянието на много хора.

Анализаторът обаче изрази надежда, че президентът започва да се ориентира по-добре в съветите, които получава, и, че край него има достатъчно подговени в натовските коридори политици, които да му дадат добри напътствия.

Ако той се изложи, българският народ ще си намери нов представител, но лошото е, че дава властта все на фалшиви хора, заключи Октай.

Осман Октай коментира и напрежението в Асеновград. По думите му много политици използват локални напрежения, за да отклоняват вниманието от националните проблеми.

Има много неща, които не се случват в държавата, откакто има ново правителство, няма цел, няма програма, а минаха два месеца, каза политикът, според когото премиерът е заложник на крайните националисти, а това е проблем за Европа и председателството ни.

Москва и Анкара искат дестабилизацията на България, а в момента Бойко Борисов е при диктатора Ердоган, който бе игнориран на Г-20, а страната му е на ръба на гражданска война, каза още Октай.

Вижте целия разговор с него по тези и други теми от деня:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …