понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Орбан под прицела на европейската върхушка

Орбан под прицела на европейската върхушка

Европейският съюз започна правна процедура срещу Унгария заради промените в закона за образованието в страната. Измененията бяха въведени, за да бъде затворен, основания от американския милиардер Джордж Сорос Централноевропейски университет в Будапеща.

Същата е причината и за изслушването на президента Орбан днес от ЕП. Директно от Брюксел нашият кореспондент Йовка Димитрова разказа детайли и анализира ситуацията с Унгария и дебатите в ЕП.

Тя посочи, че в изявлението си пред депутатите Орбан е сравнил ситуацията с убиец, който се разхожда по улицата докато невинен човек лежи в затвора.

„ЕП бе невероятно разгорещен. Един от ораторите сравни Орбан със Сталин и Брежнев, които винаги са си търсили врагове, а Орбан каза, че въпросът е между Унгария и ЕС, както и между Унгария и Сорос“, подчерта Димитрова.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …