вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Операта „Рита“ на Доницети – на сцена под звездите тази неделя

Операта „Рита“ на Доницети – на сцена под звездите тази неделя

Любителите на оперното изкуство ще могат да се насладят на комедията на Доницети „Рита“ на сцена под звездите тази неделя.

Представлението, адаптирано на български език, ще се състои в „One More Кино“ в парка на НДК от 20 ч. За него в еМисия България разказаха режисьорът Георги Симеонов и солистът Рада Тотева.

Операта на открито е алтернативна форма в цял свят, а вече и у нас има много такива продукции, отбеляза Симеонов. Той се определи като един от режисьорите, които по този начин търсят друг вид публика, най-вече сред младите.

Специално за тази постановка трябва да дойдат любители на екшъна, защото тя е много атрактивна като действие и сюжет: разказва една обикновена, но нарочно преекспонирана житейска история, каза и Рада Тотева.

По думите й в лятното кино публиката ще има възможност да участва, да стане свидетел на семейните драми на героите и междувременно… да си хапва.

Чуйте целия разговор във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …