четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / One Design Week в Пловдив – какво да очакваме на фестивала

One Design Week в Пловдив – какво да очакваме на фестивала

Пловдив ще бъде столица на дизайна за осмото издание на фестивала One Design Week, който ще се състои от 10 до 19 юни.

В него ще вземат участие 195 чуждестранни и 132 български артисти, които ще представят своите визии за съвременен дизайн и визуална култура.

Основната тема на фестивала тази година е „Мога ли да помогна“, като ще се постараем да покажем как чрез малките неща дизайнът може на глобално ниво да промени ежедневието ни, обясни в еМисия България един от организаторите – Йоанна Стефанова.

Сред акцентите на събитието тази година са колаборативните проекти – изключително популярна тенденция в момента, както и младите артисти.

Повечето ни събития ще създадат активна връзка между лектори и публика, има много работилници, в които хората ще могат да се включат, както и широка детска програма, обеща Стефанова.

Тя разказа и за някои от големите международни проекти, обединили артисти от много страни.

Дизайн общността у нас всяка година нараства, всичко се променя много бързо, коментира още Стефанова, като даде пример с конкурс за юбилеен плакат, в който са се включили над 200 участници от страната.

Тя даде пример и с един от най-ярките проекти – самия район „Капана“ в Пловдив, където ще се проведе фестивалът и в който има цели 34 дизайн локации.

One Design Week е в подкрепа и на кандидатурата на Пловдив за „Европейска столица на културата 2019“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …