понеделник , 18 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Огромно хоро в центъра на Монпелие преди 24 май

Огромно хоро в центъра на Монпелие преди 24 май

Тези празници напомнят на всички българи, че имаме едни и същи ценности, едни и същи традиции и обичаи, независимо дали сме в страната или в чужбина.

Това каза българката Ива Милкова от школата за български танци “Луди млади” в Монпелие, Франция, която разказа в еМисия България за това как българите там отбелязаха навечерието на 24 май.

На големия танцов събор в града на 21 май се събраха над 400 български танцьори от осем страни в Европа, които извиха огромно хоро на централния площад.

Съборът на българските фолклорни групи извън граница „На мегдана на Другата България” е втори поред и е издание на „Пролетна закачка“.

Идеята бе да популяризираме страната ни, нашите традиции, фолклор и култура пред около събралите се около 1000 души публика, каза Милкова.

По думите й школата, създадена в края на 2013 г., се разраства и вече има редовни спектакли и представяния, включително пред френска публика, чийто интерес непрекъснато се засилва.

Какви ще са следващите изяви на ансамбъла, какво прави уникален българския език и ценност ли е той за сънародниците ни зад граница – чуйте във видеото от разговора:

Вижте също

Антикорупционният закон – ще се обърне ли срещу хората, които подават сигнали? Коментар на експертите

Парламентът бойкотира управляващата власт. В петък депутатите окончателно решиха да оставят без защита от съдебно …