събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Огромен пуст абсурд – Манол Пейков за щанда ни на панаира във Франкфурт

Огромен пуст абсурд – Манол Пейков за щанда ни на панаира във Франкфурт

Изгледът на българския щанд на най-голямото изложение на книги в света – във Франфурт, предизвика серия коментари.

Един от тях бе и критичният статус на издателя Манол Пейков, директор на издателска къща „Жанет 45“, който пусна снимка на щанда и зададе редица въпроси, на които по думите му и досега няма ясен отговор.

Щандът е огромен, но за жалост е пуст, заяви той във включване за еМисия България.

По думите му той е разположен на безпрецедентните до момента 100 кв.м и е най-скъпият, който сме имали досега на панаира – за 85 хил. лв.

Въпреки това само седем издателства са получили възможност да участват, като при това са били известени в последния момент, което е създало затруднения при подготовката на необходимата документация.

Щандът е празен и непривлекателен, очевидно е закупен в последния момент и е изработен с класическите панаирни плоскости, еднакви навсякъде по света, а името на България седи върху залепен разпечатан лист с размер А4, възмути се Пейков.

След като си видял поне няколко други щанда, включително на съседни нам страни, си даваш сметка колко абсурдно изглежда всичко, добави той с уточнението, че интересът към българските книги не зависи само от фасона на самия щанд, но и от това какво се случва на него.

Пейков обясни още, че причината за коментара му е било неговото желание най-после да разбере защо се случва всичко това и защо Министерството на културата не поеме отговорност и ангажимент, а всяка година финансирането идва от различни институции (тази година то е от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на икономиката – бел.ред.).

Имам теория – че България няма стратегия за представянето ни на Франкфурт, както и пред света изобщо, заключи издателят.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Вижте само кой ни е министър на културата и ще ви стане ясно защо сме за резил…