понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Огнян Стефанов за процесите в МВР и невидимите механизми, които движат сектора

Огнян Стефанов за процесите в МВР и невидимите механизми, които движат сектора

Разследващият журналист Огнян Стефанов гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и коментира процесите в МВР и невидимите механизми, които формират сектора. По думите му, ежедневието и нормалният живот на хората зависи от това как тази система се справя със своите задачи, определени от Конституцията и специализирания закон за МВР.

Според Стефанов има голямо брожение в МВР като посочи, че много криминалисти напускат МВР, а хора са му се обадили от системата, но не, за да споделят клюки, а да споделят голямата си болка за продължаващия разпад на тази система. „Скоростта на този разпад е увеличена“, подчерта журналистът.

По думите му, не може в тази огромна система да няма няколко човека, които са достойни да бъдат министри, главни секретари и ръководни позиции. „Има хора, които са работили години наред, работили са по дела, доказали са процеси. Тези хора са изхвърлени от тази система и са вкарани всякакви боклуци“, заяви журналистът.

Той коментира новия министър като посочи, че може да е много добър по специалността си, но той не може да бъде министър, защото започва да прави безумия. „Не могат да вземат шеф на МВР в Луковит и да го направят министър на отбраната“, категоричен е разследващият журналист.

Стефанов посочи и приоритетите на новия министър са два – осигуряване на българското председателство на ЕС, а вторият е усвояване на парите по европрограмите. „Ако той се майтапи, да ходи в сатиричния театър“, коментира Стефанов за министър Валентин Радев.

Журналистът коментира, че охранителите са превзели МВР като припомни бившият главен секретар Светлозар Лазаров, а след него това се е превърнало в традиция. „Георги Костов според неговите колеги не е участвал в залавянето на един истински бандит, но беше в професионалното ръководство на МВР. Григор Здравков казва, че е прикрил разработка за трафик на хероин от България за Германия“, коментира журналистът.

„Ако МВР, прокуратурата, ДАНС и съответните служби си вършеха работата, много по-малко би било възможно действието или възмездието на Здравков, Пеевските медии и т.н. Години наред тези медии убиваха добрите професионалисти в МВР и Борисов и Цветанов не се изправиха да защитят системата“, убеден е журналистът.

Той посочи, че Младен Маринов също е бил близък на Мето Илиенски, един от основателите на ВИС, и е бил от кръга му охранители, но не е имало никаква реакция.

„Цветанов, Борисов и Пеевски не си поделиха властта, тъй като Пеевски държи много по-голямо парче от властта. Тя е поделена по братски, а не по равно чрез зависимостите, които съществуват и се увеличават – не само корупция, но и чрез страха. За това виждаме някакви непонятни назначения, бунтуват се хората. Но всяка власт разчита на това, че българите не са чехи, които се вдигнаха преди няколко дни само заради съмнения към финансовия министър“, подчерта разследващият журналист и добави, че българите не са румънци и сърби.

„Борисов ще плати най-тежката цена“, убеден е той и добави, че Борисов е наясно кои от министрите и заместниците им са корумпирани, кой получава пари и от кого.

Чуйте целия разговор с разследващия журналист Огнян Стефанов в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Точно тук е мястото да се спомене типичното българско ястие “ свинско в тиква“. Така се хранят министри, зам.министри, главни секретари, митнически шефове и т.н. Продължителната употреба на това ядене се проявява и антропологически.