събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Огнян Стефанов пред Диков: Бойко Борисов знае кои министри вземат подкупи от 100 000 евро, кой държи каналите за дрога и кой прати „онзи“ SMS от заседанието на ВСС

Огнян Стефанов пред Диков: Бойко Борисов знае кои министри вземат подкупи от 100 000 евро, кой държи каналите за дрога и кой прати „онзи“ SMS от заседанието на ВСС

Журналистът Огнян Стефанов излезе с отворено писмо към Бойко Борисов, в което открито заявява, че премиерът знае кой му е изпратил „онзи“ есемес от заседанието на ВСС, но го е покрил. Диков прочете част от отвореното писмо, в което Стефанов твърди, че Борисов знае за бивши и настоящи министри, които участват в корупционни практики на най-високо ниво. В откритото писмо журналистът посочва и че Борисов е наясно с това кой е взривил джипа на Цветелина Бориславова, но умишлено не го разобличава. Наясно е, според него, и кой държи каналите за трафик на дрога в България.

„В това отворено писмо Огнян Стефанов хвърли обвинения, които никой до сега не си е позволявал да хвърли към Бойко Борисов в такава открита форма“, коментира Сашо Диков в рубриката „Държавата според стажанта“. Огнян Стефанов застана зад думите си от отвореното писмо и обясни подробности по телефона в ефир.

„Бойко Борисов бе заявил, че има план, според който хора БСП и ДПС са готвили ареста му и с него трябвало да се случи нещо фатално. Той го беше казал и от парламента. Имаше и закани, малко преди да бъде обявена номинацията на депутата Делян Пеевски за председател на ДАНС, той бе отправил сериозни закани и по адрес на Борисов и на Цветан Цветанов“, припомни Стефанов по телефона.

Журналистът твърди, че има доказателства за автора на смс-а, изпратен до Борисов от ВСС. „Това е висш магистрат. Консултирам се с адвокати, тъй като за близо една година ми се повдигнаха две обвинения“, заяви Стефанов и добави, че има независими източници, които посочват кой е този член на ВСС. Той обаче не пожела да разкрие името му на този етап и добави, че не е толкова трудна сметката.

Стефанов казва и че Бойко Борисов кои са министрите, които вземат подкупи от по 50 и 100 000 евро месечно. „Аз знам и съм 100% сигурен за някои източници, от които са получавали, а със сигурност те са получавали и от други. Той знае със сигурност кои са тези, които имат тази слабост“, обяви Стефанов.

По думите му основната дейност на българската прокуратура и управляващите, които и да са били те досега, това им е основната дейност – прикриване на корупцията. „Коя корупция е била разкрита у нас до сега? Аз не се сещам за нито една. Дори Батко и Братко триумфално си тръгнаха от съда, абсолютно невинни“, добавя Огнян Стефанов.

Той коментира и темата за наркоразпространението и търговията с амфетамини. „За всички хора, това, което казвам, не е някоя новост. Ние се впечатляваме, ако някой отвън ни ги напише и ни ги каже – френския или американския посланик, ако ги напише „Форбс“.
Ние живеем с тези неща от 25-30 години с тези неща. Каналът за дрога никога не се е прекъсвал, може би само някои от участниците са се променили“, добави Огнян Стефанов.

Той каза, че не се вижда често с премиера Борисов, но когато е имал възможност да говори с него, е споделял с него всички тези неща. „Един журналист, който работи в сайт с 5 човека, не може да бъде прокуратурата. Те казват – дайте доказателства. Ние ли да дадем доказателства? Ние може да дадем сигнал. Десетки хиляди хора са в прокуратурата и полицията. Намерете ги най-сетне всички тези доказателства“, призова Огнян Стефанов. „Пеевски взе над 1 млрд. от банката на Цветан Василев и не върна нито една стотинка. Те не са хора на Цветан Василев?“, каза журналистът.

Чуйте целия разговор с журналиста Огнян Стефанов и вижте какво твърди в отвореното си писмо до премиера Бойко Борисов:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. ПЕТАР ПИПЕРОВ

  E БОЙКО БОРИСОВ МАЙ Е СЪДЪТ В МОМЕНТА?

 2. румен стоянов

  Анализ на “Булг-стратфор”

  Приятели,

  Интересно е, докога Борисов ще търпи земеделското мекере в Правителството си…?

  С “Декларацията” си, Военният Тракторист нанесе кръвна обида на Борисов (да се свети името му) и цялата партия ГЕРБ, която НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОСТЕНА…!
  Ето какво твърди Военният земеделец…:
  1. ГЕБР дестабилизира Държавата и държавните институции, с “… безпринципност, непочтеност, непоследователност и непрозрачност в управлението на държавата и управляващата коалиция.
  2. ГЕРБ манипулира медийте.
  3. ГЕРБ не защитава националните интереси на България, евроатлантическата и принадлежност и Е мафията срастнала се с държавата.
  4. ГЕРБ са наследниците на престъпния комунистически режим и се командват от олигарси.
  5. ГЕРБ са в тежка зависимост от агресивната руска имперска политика.
  6. ГЕРБ ни унижават и търгуват със свободата и достойнството ни.
  7. ГЕРБ е въвел страната в Политическа криза, от която маже да я изведе единствено ГЛАВНИЯ ВОЕНЕН ПЕРУКЕР на България (заемащ недостойния за неговата гениалност, пост на “Военен Министър на България”…!!!

  Въпреки явната политическа гавра лично с Борисов и партията му…, той ЩЕ ТЪРПИ…, за да си осигури “сухо” убежище до президентските избори в САЩ, но… за Бойко ще е все по-трудното да е „слуга на двама господари“…:
  – Хем на ЦРУ, подкрепящо неговия приятел Д.Тръмп, който смята, че за всички е по-добре да се търгува с Русия, ПРОТИВ ислямизацията на света е… и няма нищо напротив “Южен поток” и АЕЦ-Белене… (и, май, стои зад президентската кандидатура на Ген. Радев)
  – Хем на Външнополитическото разузнаване на САЩ, командвано от Х.Клинтън…, която е ЗА ислямизацията на света… и напротив “Южен поток” и АЕЦ-Белене… и която иска на всяка цена да накара някоя друга държава управлявана от идиоти, разорявайки се финансово, с умишления фалит на КТБ и изтезавайки се икономически със санкции срещу себе си, да започне и война с Русия…
  (…гледайте дебилщините на Плевнелиев, Митов, и Военния тракторист… Външнополитическото разузнаване на САЩ, оченидно, стои зад кандидатурата на Трайчо Трайков и ген.Сабри Сабри)

  Мъка, боже каква политическа Мъка се стовари на момчето от Банкя “израсло с филията мас в устата и тичайки след футболната топка”…
  .

 3. Дори Батко и Братко триумфално си тръгнаха от съда, абсолютно невинни“, добавя Огнян Стефанов.
  Е ,КОЙ Е ВИНОВЕН В СЛУЧАЯ,СЪДЪТ ИЛИ БОЙКО БОРИСОВ ?