понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Огнян Стефанов: „Булгартабак“ изнася контрабандно цигари за Близкия Изток, а главният прокурор лъже, че не знае нищо по темата

Огнян Стефанов: „Булгартабак“ изнася контрабандно цигари за Близкия Изток, а главният прокурор лъже, че не знае нищо по темата

„Тези спешни кадрови промени са на границата на смешни, защото начинът, по който беше отстранен Главчев като председател на парламента е обидно. Всеки човек има чест и достойнство и тази „операция“ можеше да се извърши доста по-цивилизовано. Много демонстративно се показа кой кара влака“, така журналистът Огнян Стефанов коментира скандалът на седмицата с хвърлената от Димитър Главчев оставка.

Журналистът посочи, че за БСП тази развръзка е победа, но нивото е било твърде ниско.

„Нямаше амбиции да се поставят ребром въпроси от сорта на –за корупция и мафия. Няма разговор по същество – щели да гласуват Закон за вторичното разграбване на КТБ, а какво правим с първичното?!? Вторичното вече е се случило, там нищо не е останало, злината е сторена. Това е същото с търсенето на корупционни практики по време на приватизацията – естествено, че има, ние сме ги видели. За толкова прости ни взимат, че на моменти се замислям, че наистина сме толкова прости щом тези номера минават“, каза Стефанов.

Журналистът беше категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров знае за изнасянето на контрабандни цигари на „Булгартабак“ за Близкия Изток. Той беше възмутен от избирателността на темите, по които прокуратурата се самосезира.

„Излезе доклад на турските служби за контрабандата, осъществявана от „Булгартабак“ за Близкия Изток. Как е възможно там да пише, че това се случва от 2010 година, а тук се неглижира. За премиера изобщо не съществува подобен въпрос и проблем, слушам главния прокурор, не бил получил такъв доклад – абсурд. Заявявам, че главният прокурор не казва истината. Той беше за една година два пъти в Турция и два пъти се срещна с президента, който не му е ниво и ранг. Защо са се срещали? Да не ми обясняват, че са говорили за оградата“, възмути се Стефанов.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Е, много хубаво! Сашо Диков вдига олелия до Бога по всеки един въпрос, свързан с неясноти и съмнения. Сега по незнайни причини предаването на Люба Кулезич е спряно и не се излъчват нови епизоди. Аз го следя всеки ден на запис и съм изумен, че това се случва! Гледам го, защото е остро критично и безкомпромисно към власт имащите. КАК ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ВИ ИМАМ ДОВЕРИЕ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН БЕЗ ИЗВЕСТИЕ ЗА ПРИЧИНА ОТ ДВА ДНИ НЯМА ПРЕДАВАНЕ? ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА, ЗА ТАКА НАРЕЧЕНАТА НЕЗАВИСИМА ТЕЛЕВИЗИЯ! Сашо, Сашо, защо така и ти се поддаде???

 2. Адв. Михаил Екимджиев в „Гласове“ казwа:

  „““Според него, ако наистина целта е да се търсят справедливост и постъпления в бюджета, това и сега лесно може да се постигне чрез искове за нищожност на приватизационните сделки.
  За тях няма давност – винаги могат да бъдат предявени от държавата и от съответните министерства.“““

  Поканете този адвокат, статията му e кратка и ясна.
  Толкова е просто.
  Ако искаме да вкараме пари в бюджета, за приватизационните сделки няма давност!
  Няма нужда от промяна в Конституцията.

  Ще е грехота да се оставят мафиоти като герберите, не са само те разбира се, но точно Цветанов с неговите папки , дето бута на Нинова, да търси грешките на другите, а през това време на какво ли не се нагледахме последните години.
  Само за ЕМКО като се сетя и ми стига, що за театър беше.
  Не може с мръсни ръце да се пипа Конституцията!

  Има си процедури, да се направи списък от НС кои са най-важните за България и къде има наистина драстични сделки и да се действа по действащия закон в момента, който дава право за това.

  Лесно е!

 3. E Dikov nesme li debili sled razgovitevi s sibisedicitevi do koga ste se tarpitova no stom tarpim sme debili Ivo xrstov e kazva istinata .