четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Огнян Дъскарев: Кабинетът на Тръмп е като на Рейгън – старомодно консервативен

Огнян Дъскарев: Кабинетът на Тръмп е като на Рейгън – старомодно консервативен

„Тръмп пусна няколко туита, в които каза много точно, че трябва да бъде изкоренен радикалния ислямски терор. Това са неща, които европейските политици спестяват. И Барак Обама и Хилари Клинтън не използват „радикален ислямски терор“, докато Тръмп ги използва“, анализира в студиото на еМисия България журналистът Огнян Дъскарев.

„За да определиш врага, трябва да знаеш кой е той. Това, което се случи снощи, бе изумително. Първо в Анкара, а след това и в Берлин. Това също беше много тежко престъпление“, добави Дъскарев.

Той анализира кабинета и назначенията на американския президент Доналд Тръмп „Държавният секретар на САЩ ще бъде Тилърсън. Този списък с кабинета на Тръмп ме върна като с машина на времето към управлението на президента Рейгън – старомодно консервативен. Богати бели хора и генерали“, обобщи журналистът.

„Има само един чернокож – Бен Карсън. Има и две жени в кабинета му. Много хора считаха, че повече хора ще се откажат от Тръмп. Няма нито един адвокат, което също не е лошо. Няма нито един интелектуален, което според мен също не е лошо. Кабинетът е много десен. Трябва да има в него хора прагматици, какъвто е самия Тръмп. Що се отнася до външната политика, не мисля, че тя ще бъде приоритет на Тръмп. Той ще хвърли главно усилията си за подобряване на икономиката и вътрешната политика. Ако изкара два мандата ще подобри икономическото положение, а във втория, ако има такъв, ще провежда много активна външна политика, точно както направи Рейгън. Тогава той се зае със съветския блок“, смята Огнян Дъскарев.

„Тръмп ще търси съюзничество на Русия за Сирия. Тръмп проявява малко наивност, защото Русия няма интерес да се бие с Ислямска държава“, смята още журналистът.

Чуйте и какво предстои през 2017 г. за българите в САЩ и каква политика да очакваме от Доналд Тръмп в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …