сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Огнен Цанцаревич: Тези избори в Македония ще бъдат по-демократични

Огнен Цанцаревич: Тези избори в Македония ще бъдат по-демократични

В сряда вечерта лидерите на четирите основни политически партии в Македония се споразумяха в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори на 11 декември.

Днес македонският парламент избра и преходното правителство, което ще трябва да организира вота. Първият му работен ден ще бъде утре.

В кабинета, опозицията – в лицето на Социалдемократическия съюз (СДСМ), ще има две министерства.

За това какви са били условията за компромиса и какво това следва оттук нататък в еМисия България разговаряхме с македонския ни колега Огнен Цанцаревич.

Той се съгласи, че 18 месеца политическа нестабилност са доста дълго време, но за този период според него са се случили и значителни промени, свързани с оставките на водещи фигури на управляващите, засилено участие на опозицията и променени нагласи на населението.

Гледайки 20 години назад, около изборите винаги е имало съмнения. Смятам обаче, че тези ще са много по-демократични, казва журналистът. Той отчете и международния натиск върху процесите в страната.

Огнен Цанцаревич сподели също как се справя страната с последиците от тежките наводнения. Вижте коментара му в подробности във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …