неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Офис на открито – работна алтернатива в сезона на отпуските

Офис на открито – работна алтернатива в сезона на отпуските

Наскоро Би Ай Ти се присъедини към глобалната тенденция за офис на открито. През сезона на отпуските за хората, които не са на плажа, а в офиса, е истинско предизвикателство да съчетаят усещането за лято с работните си ангажименти.

Колегата ни Олга Узунова се намира на едно такова място – в алтернативния „Офис на открито” на фондация „Кредо Бонум“, който отвори на 13 юли и ще е достъпен безплатно за всички желаещи до 22 юли.

Той се намира в градинката на ул.”Кракра” 16 и предлага възможност да поработите в споделена среда сред градската природа, като за един приятен и продуктивен работен ден без стрес организаторите са осигурили безплатен безжичен интернет, ток, комфортни мебели и редица други удобства. В различните дни има и различни представяния и дискусии, а след края на работното време – и забавления.

Решихме да надградим популярната идея за споделени работни пространства, като излезем и навън, нещо, което ни прави много по-спокойни и продуктивни, обясни Симеон Василев от организацията.

„За тези дни видяхме един истински микс между хора и идеи. От офис на открито, това стана място за обмяна на идеи, но и самата среда – дървета и зеленина, а не четири стени – предразполага към това“.

Лесно е да се фокусираш, много по-бързо сякаш отмятам ежедневните си задачи, сподели собствения си опит Симеон.

По думите му в отворения офис идват хора с най-различни професии, които позволяват работа от дистанция.

Интересът към инициативата е отвъд очакваното, има дни и часове, в които мястото е много пълно, но няма записвания, тъй като е отворено за всички, обясни още той. Няколко организации пък изцяло са изнесли офисите си на мястото. Чуйте подробности във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Дървосекачът

    ….макар че Неявното участие на г-ца Бориславовна – Взисква професионалния Drill-down на г-ца Ралица Василева.

  2. Дървосекачът

    Чудесно ! – ТочноТова Ни трябва като Подход ЗА Адекватно и Ефективно Управление.
    Глобално !