понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Офертите за работа в чужбина – как да избегнем измамите

Офертите за работа в чужбина – как да избегнем измамите

Формуляр А1 е най-важният документ, който работниците, които искат да бъдат наети в чужбина, трябва да изискват при подписване на договор с агенция, тъй като той гарантира нейната и на труда ви легитимност.

Това обясни Кристина Попова, управител на фирма, която предлага работа за българи в Германия като болногледачи.

Второто важно условие да избегнем измама е да проверим разбира се дали фирмата е вписана в Търговския регистър, напомни тя.

Всяка година между 50 и 60 хил. души напускат България, за да търсят работа в чужбина. Много от тях обаче попадат на фалшиви съобщения и обяви в интернет и социалните мрежи.

Попова обясни още и процеса на кандидатстване за болногледач. Двете основни изисквания на фирмата й са знанието на немски език, на който се провеждат и интервютата, и някакъв опит, било той и само грижа за роднина или близък човек.

Не предлагаме езикови курсове, но аз лично препращам хората към Бюрото по труда, което предлага безплатни курсове по европейски проекти, обясни тя.

Чуйте подробните й обяснения във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Ползвал услугата

    Обявите за работа в чужбина от тел-0886090826 са най реални.Не вземат никакви пари в България.Единствено си заплащаш транспорта в деня на тръгване.

  2. Дървосекачът

    И все пак – Защо да се минава през междинни агенции ?! …едно че работодателят (Не дай боже Търсещият работа !) Губи пари, второ – неяснотиите растат.
    – та всички Уважавани Работодатели – Имат съответните секции/фолдери ‘Careers/Jobs’ на Своите уебсайтове !