сряда , 12 декември 2018
Начало / Водещи / Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия!

Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия!

Има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на „Би Ай Телевизия“ ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството „Интерактив ТВ Системс България“ АД.

Проектът BIT стартира преди две години с идеята да бъде мост между българите в България и тези, живеещи в чужбина – телевизия, която да предоставя 24-часова програма с локални новини и уникални истории от България за Америка и обратното, от Америка за България.

С екипа си от мотивирани професионалисти BIT спечели голямо зрителско доверие. За съжаление, финансовите резултати на телевизията не успяваха да поддържат производството на съдържание на два континента едновременно, което е много скъпоструващо начинание. Бизнес целите не бяха постигнати, което наложи смяната на собствеността и бизнес модела.

Зад „Интерактив ТВ Системс България“ стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. “Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми,” заяви Миро Янев, изпълнителен директор на Интерактрив ТВ Системс България.

“Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на BIT – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност).

Ще трансформираме най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи. Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива.”

Считано от днес телевизията влиза в период на трасформация и преструктуриране, за да се подготви старта на новата програмна схема.

Очаквайте новата Българска Интерактивна Телевизия!

Вижте също

Каранга се сбогува с ЦСКА. В Партизан не знаят кой е Десподов

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга се сбогува с феновете на отбора чрез специално съобщение в …

14 коментара

  1. Атанасов

    Без Просто Диков,Хайд Парк,Честно казано ще бъдете по малко гледани и от анимационен канал.Въртяхте ,сукахте запушихте им устите. Добре дошли в клуба на купените телевизии.Дано лизането ви се отдава.

  2. Деси Димитрова

    Жалко, дано новият формат оправдае финансовите очаквания. На мен ми харесваше насочеността към българите в чужбина. Предлагаше наистина различна гледна точка. Ако исках да гледам новини представени по стандартния бг начин щях да се придържам към някоя от другите телевизии. Ще чакам бърза реорганизация.

  3. Григо Аспарухов

    Сбогом 🙂

  4. Време беше слугите и лакеите на ГЕРБ, ДА България и ДПС да се отстранят от ефира. Пожелавам успех на новият формат телевизия и дано този път да е по български , а не по американски чуждо поклонически тертип. Нека новите журналисти, които работят в новата медия да работят повече с доказтелства и документи, а не да се правят на клоуни и много компетентни псевдо анализатори.