петък , 20 юли 2018
Начало / Жива връзка / Обтегнати ли са отношенията между САЩ и Русия

Обтегнати ли са отношенията между САЩ и Русия

Обтегнати изглеждат дипломатическите отношения между Съединените щати и Русия. Америка разшири икономическите санкции срещу Москва. Причината е руската намеса в Украйна и действията на остров Крим, който според Съединените щати е окупиран незаконно.

В черния списък на държавния департамент попадат 7 физически лица и 8 компании. Сред санкционираните организации са институтът „Стройпроект“, руската компания за строеж на автомагистрали, както и държавно спонсорираната компания „Кримски железници и кримски пристанища“.

Америка е на мнение, че с тези мерки ще намали агресията на Русия на украинския полуостров и на Крим и така насилието и нестабилността там ще бъдат прекратени.

Икономическите санкции срещу Русия бяха въведени от Европейския съюз и Америка през 2014 година.

Още тогава в списъка попадна „Банка Русия“, за която американските медии писаха, че е „личната банка на високопоставените държавни служители на руската федерация“, а директорът й действал като банкер на президента Владимир Путин.

Решението за продължаване на наказания става само месец преди Барак Обама да предаде президентския пост на Доналд Тръмп.

Смята се, че милиардерът е в добри отношения с Владимир Путин и не би имал нищо против да отслаби санкциите и да заработи за тяхното премахване. Русия отново попадна в полезрението на американците със сюжет, по-подходящ за студената война.

ЦРУ излезе с доклад, съгласно който руски хакери са разбили партийните имейли на демократите и са ги направили публични като целта на това е било злепоставяне на Хилари Клинтън в полза на Доналд Тръмп.

Така Кремъл умишлено е помогнал на милиардера да спечели, тъй като той е по-удобният за Путин кандидат. Тези твърдения досега не са доказани и са отричани както от Тръмп, така и от Русия.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …