сряда , 12 декември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Обрат по случая с д-р Димитров: Лекарят се сдоби с две обвинения. Необходими ли са промени в НК за неизбежната отбрана?

Обрат по случая с д-р Димитров: Лекарят се сдоби с две обвинения. Необходими ли са промени в НК за неизбежната отбрана?

Нов обрат по случая с дoктор Иван Димитров. Според прокуратурата лекарят е дебнал Жоро Джевизов-Плъха в продължение на половин час, преди да стреля по него. Димитров днес беше пуснат от ареста с мярка подписка. Това решение обаче не било взето на база протестите за пускането му на свобода, а на вътрешните убеждения на прокурора Георги Пенев, заявиха от Прокуратурата в Пловдив.

От обвинението заявиха, че доктор Димитров е застрелял Жоро-Плъха в двора, а не в собственото си жилище, което изключва хипотезата за неизбежна отбрана. По думите на окръжния прокурор Румен Попов, семейството на Димитров не е било в апартамента, както беше съобщено по-рано, а той е гледал над 30 минути подготовката на кражбата, без да се обади в полицията. След като убил крадеца, Димитров се опитал да покрие следите си.

При излизането от гаража и побягването от страна на крадеца настъпва сблъсък, при който обвиняемият е възпроизвел един изстрел, за да възпре действията на крадеца, след което същият – крадецът имам предвид, е хвърлил по него различни предмети. На 3 пъти е променена версията какви са били те. Един път метална тръба, втори път табела, трети път нож, който впоследствие е открит в дома на обвиняемия и не е бил притежание на крадеца. Ножът е измит.

Необходими ли са промени в Наказателния кодекс в текстовете за неизбежна отбрана? Гледните точки потърси Виктория Бояджиева – подробности вижте във видеото.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. В България има само 300,000 работни места, а останалите 2,000000 така наречените граждани и селяни, рано или късно застъпват на тези 300,000 работни места, докато не изтекат 6 месеца, за да ги уволнят или доброволно напуснат и така до следващия цикъл. И така държавата създава впечатление, че държавата ни е много богата, видите ли има силна икономика и че безработните били едва ли не 5%. Най-вече проличава там където има процес на поточна линия, строителство, чистачи, паркове, за администрацията не важи, там статуквото е с особен приоритет (попадии и вуйчовци). По този начин се маскират важни въпроси за народа. Народът никога няма да се промени, защото всички пътища за бунтове, метежи, промени в полза на народа и прогрес отдавана са отрязани.