петък , 23 март 2018
Начало / Оздравей / О!Здравей: За здравето като функция на щастието

О!Здравей: За здравето като функция на щастието

„Има едно правило, в което вярвам – здравето е функция на щастието“. Това сподели Соня Момчилова. Тя е една от водещите на новото предаване О!Здравей, което стартира в ефира на Би Ай Ти. Нейн партньор на екрана като водещ ще бъде Маги Гигова. Двете водещи вдигнаха завесата и разказаха подробности за предаването.

„Хубавият корен на думата лекар е целител от старославянски. Мисля, че няма човек, който да не е пострадал от това, което ни се налага да преживяваме – от стреса; от това, че сме забравили да общуваме и дори да се поздравяваме. Трябва да си спомним, че цялата тази велика космична лаборатория всеки един от нас я притежава“, смята Момчилова.

Маги Гигова сподели, че идеята за новото предаване се родила много спонтанно, но тепърва ще набира инерция.

„Това не е предаване за медицина или за здраве. Това е предаване за здравословен живот. Разбира се, ще покажем и алтернативни методи, и високотехнологични неща, които се случват в медицината. Предаването ще бъде колкото се може най-пъстро, но и полезно. Надявам се да можем да покажем добрите практики по света. Ще припомним някакво старо знание или ще дадем ново“, разказа Маги Гигова.

Първото издание на предаването можете да гледате в неделя, 17 юли от 8 ч. За първи път зрителите ще видят откровен разговор с монах милионер.

„Ще търсим различния дискурс към тези практики“, допълва Соня Момчилова. Маги Гигова разказа, че ароматерапията също пази от слънцето. „Няма нужда да ползваме бойни отровни вещества, за да се предпазим от комарите. Ще видите и интервю с монаси от Шаолин. Според един от монасите, съвременната медицина е като ресторант за бързо хранене“, разказва Гигова.

„Няма да видите автори на рецепти, няма да хвалим неща, които не сме изпитали или проверили достатъчно добре. Ще видите хора с диагноза „съдба“, които ще покажат пътя и ще разкажат историята си“, добавя Соня Момчилова.

Повече за новото предаване по Би Ай Ти вижте в целия запис на интервюто:

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …

Един коментар

  1. Н. Щонова

    Соня, приятно ми е да чувам нежния ти глас. Изисканият стил на говорене.
    Вярвам, на всяка твоя дума. Здраве, късмет, успех…