събота , 24 март 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: За вълшебните Бутан и Непал, неуспялата здравна реформа и тайните на хипнозата

„О!Здравей“: За вълшебните Бутан и Непал, неуспялата здравна реформа и тайните на хипнозата

Традиционно предаването „О!Здравей“ започна със седмичната здравна нумерологична прогноза, изготвена от Милена Иванова – Еа.

„Предстои ни вълнуваща и много хубава седмица. Имаме според и успешен старт. Важно е да се храним здравословно в спокойна обстановка, да не сме подложени на стрес. Можем да си позволим да хапнем каквото ни се поиска пред тази седмица, а не да готвим по специално избрано меню“. С тези думи нумероложката започна прогнозата за седмицата.

Вижте в първото видео препоръките ѝ за всеки един ден от предстоящата седмица.

В предаването водещата Маги Гигова разказа за последното си пътуване, което я отвежда до Бутан и Непал. Тя успява да събере най-важната информация за здравия дух и вечната усмивка на древните азиатци.
„По-голямото ми любопитство бе към Бутан, защото тя е затворена държава, за която се знае твърде малко, освен че там живеят най-щастливите хора. Бутан е кралство, управлявано от млад крал и красива кралица. Любопитното е, че младият крал е получил само 4 заръки от баща си, който абдикира преди 6 години в негова полза – да пази природата, да управлява мъдро народа си, да поддържа индекса на щастието и да съхранява традициите“, започна разказа си Маги Гигова.

Тя бе категорична, че е полезно човек да пътува, тъй като сменя гледната точка. Самата тя признава, че се е върнала по-смирена. „Срещнах хора с недъзи, които обаче се усмихват, работят, въпреки всичко“, сподели Гигова.

Във видеото можете да видите множеството вълшебни истории, с които се среща водещата на „О!Здравей“ в Бутан и Непал, както и уникални кадри от пътуването ѝ в азиатските страни:

Гост в студиото на „О!Здравей“ е един бивш министър на здравеопазването – д-р Стефан Константинов. Той коментира темата за разследването на министъра в оставка Петър Москов като нарече ситуацията „на умряло куче нож да вадиш“ и допълни, че „кучето е коалиционно“.

„Няма нищо лошо за разследванията. Това са неща, които излязоха преди една година. С факта, че сега правителството е в оставка, някак си тези неща олекват в обществото. Доколко те са правилни и какъв ще е резултатът от тях е въпрос на време“, смята бившият здравен министър. Той коментира и изследване, според което през последните 15 години висши ръководни кадри от здравеопазването са често разследвани, но няма нито едно завършено дело. Д-р Стефан Константинов изказа мнението си и за здравната реформа и посочи, че много ясно трябва да се каже дали в момента харесваме системата или е необходимо да се направи нещо друго.

Специалистът по хипноза Иво Величков и неговата ученичка Ани Радославова, която успява да преодолее свой проблем и след това прилага наученото в работата си като психолог, разказват какво всъщност представлява хипнозата.

„Хипнозата не е нито наука, нито отделен терапевтичен метод. Тя е инструмент, който е бил познат през цялата човешка история и използва транса. Пребиваваме в голяма част от времето си на земята в транс, а сънят е естествения транс“, разказа Величков.

„По време на една от демонстрациите в мен се отвори нещо, което беше дълбоко оставено някъде във времето като негативно травматично преживяване. Беше ми трудно да отработя с други методи толкова леко, естествено и поносимо за мен, за да мога да се изправя срещу него“, разказа Радославова. Тя посочи, че самият процес я е довел до мястото, което е имало нужда да бъде излекувано.

Величков разказа за книгата си „Тайните на хипнозата“, а Радославова добави, че ефектът с клиентите й е удивителен.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …