четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“ за ендокринните страдания на българина и чешитите, на които се възхищаваме

„О!Здравей“ за ендокринните страдания на българина и чешитите, на които се възхищаваме

В днешното предаване на „О!Здравей“ гостуват все хора, които едни смятат за чешити, други – за наивници, а трети им се възхищават и им подражават.

Един от тях е ендокринологът д-р Галина Лазарова, която опровергава черната статистика, според която всяка година от България емигрират 90 на сто от завършващите медицина. Тя няма дори частен кабинет, а обгрижва ендокринноболни в 7-мо ДКЦ.

С нея разговаряме подробно за най-разпространените ендокринни страдания на българина и за това що е то лечение в ДКЦ с днешна дата.

Според последните данни над 1 млн. българи имат проблеми със щитовидната жлеза, като над 60 на сто са с неустановено заболяване, тъй като доста от симптомите остават дълго време неразпознати или не са типични.

Що е то хашимото и т.нар. метаболитен синдром, който е прелюдия към диабета – чуйте подробности в разговора:

Във втората част на предаването ви срещаме с Васил Василев-Базилио. Певецът, отличен в класацията „Достоен българин“, завършва богословие и твърди, че е намерил важно зрънце което може да превърне духовното в психическо здраве. С него разговаряме за поста и другите предпоставки за здрав дух и хармонично тяло.

Артистът Драган Милев-Дари пък става на 55 години. Кой е човекът, който живее като на кино и от когото болестите и малшансът бягат – вижте в предаването. Чуйте и анамнезата на Соня Момчилова:

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …