петък , 20 юли 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: За бягството от матрицата, здравето на детските зъби и лечение с аюрведа

„О!Здравей“: За бягството от матрицата, здравето на детските зъби и лечение с аюрведа

В началото на днешното предаване продуцентът Соня Момчилова направи обичайната си анамнеза с разказ за едно семейство решило да напусне града и да живее по изцяло природосъобразен начин, в опит да излязат от матрицата. Те отглеждат децата си без телефони, без интернет, като им посвещават цялото време, което имат. Те изпадат в нужда, когато автомобилът им изгорява. Вижте историята на семейството във видеото и ако те са докоснали душата ви и искате да им помогнете, можете да видите как на страницата на предаването „О!Здравей“ във „Фейсбук“ (ВИЖ ТУК).

Д-р Румяна Маринова, която е носителка на титлата „Мис Глоуб 2004“, разказва за здравето на детските зъби и последните новости в стоматологията за деца.

Красотата на усмивката идва от хармонията на душата“, убедена е д-р Маринова. 

По думите ѝ хубавото е, че родителите все повече знаят и търсят помощ от стоматолог и ортодонт при проблеми с детсктите зъби. „Те са доста информирани и сами ни търсят“, добави тя.

Вижте във видеото повече за новостите при брекети и шини за деца:

Във втората част на предаването Милена Иванова-Еа направи и традиционната седмична здравна нумерологична прогноза.

Валентина Димитрова гостува на предаването „О!Здравей“, за да разкаже за целебната сила на Босненските пирамиди, а вече е готова и новата й книга – „Филипините – 7 урока на сърцето“.

„Да изкачиш платото на радостта можеш, ако освободиш краката си въжетата на гнева, завистта и суетата“, се казва в книгата. Авторката гостува отново в предаването и разказа подробности за книгата и за пътуването до Филипините.

„Книгата е за разказа на сърцето – това, което усетих, почувствах и невероятно красивите истории, които срещнах. Спасението го получих аз, защото за кратко време толкова много неща се случиха, толкова много кадри придобиха яркост и плътност и това е разказано в книгата“, сподели още авторката. Валентина Димитрова е организатор на духовни пътувания.

Тя каза, че поводът за пътуването до там е бил „вик за помощ“. Баща и дъщеря трябвало да пътуват до там и решила, че може лично да помогне като ги придружи. „Чудото е многопластово. То е с много нюанси“, сподели още Димитрова.

Организаторът на духовни пътешествия разказа и за аюрведата – медицина, която лекува причините за болестта. „Изключително е интересно. Аз самата легнах на работната маса и исках да усетя върху себе си как стават нещата. Усещаш единствено топлина и лекота. Няма болка, даже няма усещане за проникване. Усещането е толкова нереално, че когато гледаш самата точка на проникване, не виждаш нищо, което е останало. Виждаш как ръцете вадят реален материал от тялото. Виждаш, че се случва, но няма друго усещане, освен усешането за топлота на ръцете“, разказа още Димитрова. Тя сподели, че аюрведата се извършва в състояние на транс.

„Естер очакваше разрешение. Ръцете й стоят над мястото на проблема. Тя стои няколко секунди или минути, но не започва да работи, преди да получи разрешение. Невероятно е, когато с един обикновен бял лист А4 минава през тялото и спира точно там, където има проблем. При мен спря на точните места, на които имам два хронични проблема“, сподели още Димитрова. По думите й е много възможно да започнеш лечение при лекар, а след това да довършиш при лечител.

„Те работят в общо направление и крайната цел е пациентът да получи изцеление. Не лекуват отделния отган, а тялото, емоциите и душата. Активират се вътрешните сили на организма, които вършат основната работа“, сподели опита си от срещите с лечители Димитрова.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …