събота , 23 юни 2018
Начало / Оздравей / „О’Здравей“ за алтернативната битка срещу рака, храненето през есента, алпинизма по вегански и мъдростите на Зор Алеф

„О’Здравей“ за алтернативната битка срещу рака, храненето през есента, алпинизма по вегански и мъдростите на Зор Алеф

Миналата седмица София бе домакин на Световния конгрес по интегративна медицина, на който присъстваха много светила от бранша. Това е клон в съвременната медицина, който смесва класическите й методи с научно доказани алтернативни способи. Въпреки че се практикува от дипломирани лекари, тя среща голям отпор от страна на конвенционалните им колеги.

Тази седмица в „О’Здравей“ ви разказваме за една такава нова окуражаваща и алтернативна форма при лечението на рак и злокачествени заболявания – чрез инсулин. Довела до нобелова номинация за създателя й, тя е низвергната от официалната медицина.

За метода разговаряхме специално с неговия внук – д-р Донато Перес Гарсия, който разясни смисъла, действието и предимствата на т.нар. „инсулин-потенцирана терапия“.

Скоро очаквайте и разследване в предаването на Сашо Диков „Просто Диков“ за това защо тя не е одобрявана, въпреки че доказано върши работа, значително по-щадяща е от химиотерапията и е неизмеримо по-евтина.

За „О’Здравей“ Олга Узунова пък разговаря специално с доц. д-р Светослав Ханджиев, специалист диетолог и член на Европейската академия на науките по хранене, относно начина, по който трябва да се храним през есенния сезон.

Есенните депресии и началото на активния бизнес сезон често засилват желанието ни да се „успокоим“ с храна, а натоварването през деня и липсата на достатъчно светлина се отразяват на организма и навиците ни.

Според специалиста в златната есен е валидно златното правило на науката по хранене – максимално разнообразие на нашето меню. Чуйте подробности.

В първата част на предаването вижте и каква е здравната нумерологична прогноза на Милена Иванова-Еа за последната седмица на октомври, която започва с път на живота „седем“. Какво означава това:

Във втората част на предаването гостува първият алпинист веган, изкачил Еверест, а след това и Манаслу и още три осемхилядника.

Д-р Атанас Скатов обясни кои са четирите причини, поради които преди пет години избира този път на хранене – научни, духовни, здравословни и морални, както и защо се чувства като на 18.

Трудна ли е веганската диета за един алпинист и активно спортуващ, как се стига до върха само на една ябълка, ядки и сушени плодове на ден и можем ли да се натоварваме максимално психически и физически с нея – чуйте в разговора с него.

Показваме ви и продължение на предизивикалия огромен интерес сред зрителите разговор с мъдреца Зор Алеф, син на руски поет и българска лечителка. Той говори подробно за вируса на изкушенията и триединното здраве, за йогата на сънищата, лечението със силите на собственото ни осъзнато тяло, мисъл и емоция и това как да бъдем, а не да си въобразяваме, че сме.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …

Един коментар

  1. Владимир Павлов

    Уникално представяне на 12 Конференция по Интегративна медицина. Браво!!!