понеделник , 18 юни 2018
Начало / Оздравей / О!Здравей: В дебрите на психичното здраве, лечебните аромати, редките болести и кодовете на Апокалипсиса

О!Здравей: В дебрите на психичното здраве, лечебните аромати, редките болести и кодовете на Апокалипсиса

В поредното издание на предаването О!Здравей нумерологът Милена Иванова – Еа направи традиционната здравна прогноза за седмицата.

„Септември е един много хубав месец. Започваме с път на живота 5, който ще ни принуди да спазваме нормите и морала и да вършим общественополезни дела. Общата ми препоръка за зрителите е да се пазят да не попаднат в центъра на клюки и интриги през периода“, каза Еа.

Възможно ли е всеки четвърти у нас да има психически проблем – коментира психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Специализираната клиника по психиатрия в Курило

„Това твърдение почива на наличните статистически данни. У нас обаче няма единна информационна система, която да ни даде реална представа колко души търсят психиатрична помощ или в стационарите, или в амбулаториите, по колко пъти я търсят, защо я търсят. Т.е. това, което във всяка нормална държава съществува, у нас го няма“, подчерта д-р Гълъбова.

По думите ѝ има силна съпротива за създаването на подобен тип информационна система, защото се твърди, че тя би довела до стигматизация и нищо няма да реши.

Научете повече за тайната на етеричните масла, чието ухание лекува и най-неприятните болежки.

Има заболявания, от които страда един-единствен човек в България. Организацията на тези хора с редки болести успя да се пребори със здравната каса, а за проблемите им разказа Владимир Томов. „От 2007 година до сега редките болести в световен мащаб са се увеличили от 6000 до 7000“, посочи Томов от Алианса на страдащите от редки болести в България.

Той разказва и коя е болестта, от която страдат най-често живеещите в България и Португалия. Алианса се бори за нуждите на пациенти с 63 редки заболявания.

Един българин е номиниран за наградата Темпълтън. Това е изключително престижно отличие с финансово изражение от 1 млн. долара. То се дава за хора, които са написали научен труд, свързващ религията и духовното с науката и съвременността.

Д-р Леон Москона е номиниран за тази награда преди 10 години и тогава получава друга награда – „Българин на годината“ от Агенцията на българите в чужбина като най-изявен наш сънародник, живеещ в странство. Какви са заветите на апостол Йоан и защо е важно да разчетем кодовете на Апокалипсиса, разказва Москона. Този благ мъдрец сподели своите духовни напътствия в навечерието на 75-ия си рожден ден.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …