събота , 24 март 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Тайните на Боуен терапията, аюрведата и знаците на астрологията

„О!Здравей“: Тайните на Боуен терапията, аюрведата и знаците на астрологията

И тази неделя предаването „О!Здравей“ започна с традиционната здравна нумерологична прогноза за седмицата.

„Тази седмица ще е малко по-духовна. Започва с път на живота 7 и здравето ни ще бъде свързано с това да се докажем, постигаме, да имаме перфектна организация, да сме в психическо добро здраве, да обръщаме внимание на детайла и да бъдем стриктни“, каза Милена Иванова – Еа.

Запознайте се метода „Боуен“ – уникална техника от Австралия за изцеление на всевъзможни диагнози.

Това е холистична терапия, която настройва тялото да се самолекува, обясни Георги Илчев, който е  Боуен терапевт.

„Много динамични промени се случват в тялото, когато правим Боуен терапия. Това е методика, която е нещо средно между остеопатията и акупресурата. Работим по определени нервно-рефлекторни и нервно-лимфатични точки, на базата на които изпращаме съобщение и импулси към централната и вегетативната нервна система, където импулсите се обработват и се връща обратен отговор. Поставяме тялото в оздравителен режим, където всички негови възможности за саморегулация и възстановяване ще работят по-ефективно и по-добре“, разказа още той.

Той подчерта, че терапията не е масаж и не терапевтът внася лечебния ефект, а самото тяло.

Боуен терапията може да бъде решение и на коликите при кърмачетата. Вижте повече за техниката във видеото:

В превод от санскрит аюрведа означава наука за живота. Ценното при нея е причините, а не симптомите. Не кара да лишаваш тялото си от каквото и да било, защото смята, че после то ще си отмъсти. Индиецът Д-р Авинаш Канде разказва подробности за метода на лечение.

„Аюрведа е на 5000 години, но за това време не се е променила биологията на хората и начинът, по който те живеят. Напреднали сме технологично, но природата и храната са си същите. Законите на Вселената и основните елементи, на които се базира аюрведата, не са се променили и за това продължаваме да показваме принципите за постоянен и стабилен, по-добър начин на живот“, разказа Канде.

Той посочи, че има пациенти от България от няколко години и е забелязал, че сънародниците ни имат добър начин на живот, но винаги бързат, заседяват се в офиса и непрекъснато са под напрежение. „Бързат, притискат ги срокове, не се хранят правилно, не си доспиват заради всички тези неща. По-голямата част от проблемите започват, когато храносмилателната система не е наред. Дори и да се храниш с хубави продукти, пак ще имаш проблеми. Същото важи и ако не си доспиваш, пиеш много алкохол или пушиш“, обясни докторът.

Той разказа и за 5-те различни вида лечения, които се прилагат за 7 или 14 дни. Аюрведата дава по-добри резултати при хроничните болести, защото лекува болестта от корените, а не симптомите, добави Авинаш Канде. „За да живееш здравословно, едно от най-важните неща е да живееш в съгласие с тялото си. Много хора не са щастливи в своите тела. Това пробужда лоши мисли и съответно лоши реакции директно от страна на организма“, добави Канде.

Друга древна наука е астрологията и според някои астролози 2017 г. ще бъде изключително благоприятна и щедра за всички. За комерсиализирането на древната наука, връзката й с Орфей и дали тя може да бъде използвана като наръчник на живота, разговаряме с режисьора Стилиян Иванов в ново амплоа. Последната му книга се казва „За смисъла на астрологията“.

„Заглавието показва какво авторът очаква от срещата си с читателите. Книгата е сравнително малка, бързо се чете, но изисква много мислене. Говоря повече за представата за астрологията на хората от Изтока – там, където тя се е родила. Родината й е Месопотамия“, разказа Иванов. Той посочи, че според астрологията, всяко наше действие или бездействие води до съответни резултати. „Астрологията няма за цел да ни зомбира или да ни направи бездейни“, добави още Стилиян Иванов.

Той посочи, че астрологията обяснява проблемите на човек с отказа да се вслушаш във вътрешните си нагласи. „Всеки дом и всеки знак дава индикация за даден здравословен проблем или предразположение към определено заболяване“, посочи Иванов. Той добави и че астрологията не дава категорични директиви, а съвети, които могат да бъдат полезни на всички.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …