понеделник , 25 юни 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Сакрална архитектура на тялото, сърдечно за кардиологията и благородната кауза на д-р Анелия Хохвартер

„О!Здравей“: Сакрална архитектура на тялото, сърдечно за кардиологията и благородната кауза на д-р Анелия Хохвартер

Милена Иванова-Еа представя редовната здравна нумерологична прогноза за следващата седмица.

Що е метафизиология, сакрална архитектура на тялото и идва ли новата Ева, чието идване пророкуват отдавна мистици и велики учители на човечеството? Книгата „Влюби се в тайната“ в поводът в студиото на „О!Здравей“ да се съберат Соня Момчилова, Александра Чесанова, Владимир Бернер и Жана Иванова – българската издателка на книгата. Това е втората книга на Татяна Чесанова – майката на Александра.

„Натали Дроен дава в книгите си ценни напътствия за жените. „Новата Ева“ е изключително специална книга и когато се срещнах с опита на Натали Дроен бях впечатлена, защото може би тя е една тайна ученичка на Дънов“, разказа българската издателка Жана Иванова.

Александра Чеснова каза, че се приближаваме до потенциала, който се съдържа във всеки от нас – абсолютното вътрешно здраве. „Без вътрешното здраве, външната красота не ни е потребна. Струва ми се, че ни събира безкрайната благодарност на прекрасната женска съдба. Натали призовава да открием смисъла на женското служене“, сподели още Чесанова.

Тя разказа и за семинар, който вече е започнал. „Книгата също е готова. Започнахме да се преобразяваме, защото точно за това ни призовава Натали. Догодина ще отбележа красива дата – ще отбележа 45 години. Срещнах Натали когато бях на 25 години и не се чувствах така, както сега се чувствам и с всяка изминала година ми става все по-разбираема радостта от преживяването на всеки един“, добави още Александра Чесанова. Тя показа и движения с философия в ефир.

Във втората част на „О!Здравей“ ще видите разговор с проф. д-р Нина Гочева – началник на Клиниката по кардиология и интензивна терапия към Националната кардиологична болница.

„В България има много лаборатории за инвазивни изследвания – над 72. В света сме на първо място по лаборатории за инвазивно изследване на глава от населението. В Румъния например имат 14 лаборатории. В Словакия те са 5“, разказа Гочева. Тя обясни, че зависимостта между поддържането на професионалната практика и умения нарастват с броя на пациентите.

Тя посочи, че НЗОК отчита ежегодно нарастване на броя на процедурите по поставяне на катетри и пейсмейкъри. Проф. Д-р Нина Гочева е категорична, че децибелите в дискотеката са също толкова вредни, колкото и наркотиците и алкохола. Спортуването също трябва да има доза и да не е прекалено. Тя добави, че консумирането на различни стероидни хормони увеличава мускулната маса, но това може да доведе до много сериозни последствия за здравето – бъбречна и чернодробна недостатъчност и сърдечна хипертрофия – усложнения, от които няма връщане назад. Тя предупреди младежите да внимават, тъй като това са много опасни усложнения. По думите й, проблем в България е липсата на регистрите на сърдечно болните.

Родената в Горна Митрополия д-р Анелия Хохвартер е много високо ценен хирург офталмолог във Виена. Тя сама финансира своите мисии в Африка. След една от тях пише книгата „Пътуването – пътуване към света и към себе си“. Лекарката е решила всички приходи от книгата да отидат за закупуването на уникален робот локомат за раздвижване на български пациенти. Такъв робот в България няма.
Гласовитите певици от фолклорен ансамбъл „Нуша“ пък ще дарят всички приходи от концерта си идната неделя във военния клуб за каузата. Чуйте разговор с д-р Анелия Хохвартер и научете повече за благородната й кауза:

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …