събота , 23 юни 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Нобеловият лауреат проф. Шехтман, здравеопазване в Америка и защо сексът при българчетата започва на 13

„О!Здравей“: Нобеловият лауреат проф. Шехтман, здравеопазване в Америка и защо сексът при българчетата започва на 13

В студиото на „О!Здравей“ гостува кореспондентът на Би Ай Ти – актрисата Мадлен Чолакова, която се завърна за кратко в България. Каква е здравната система в Америка, какво ще се случи след края на „Обамакеър“ и какво ще предложи на гражданите „Тръмпкеър“ – вижте всичи подробности в следващото интервю!

Следващата тема в предаването е провокирана от изследване на Световната здравна организация, според която българските деца попадат в най-рисковия сегмент за ранна полова зрялост и сексуално поведение. Според данните, които бяха изнесени на Европейския форум на детските омбудсмани, 30% от децата са имали сексуален контакт на 13-годишна възраст и дори по-рано. В същото време, изключително тревожна е статистиката за непълнолетните майки. За миналата година те са 6031. Вижте повече по темата от разговора ни с възрастовия психолог Христо Монов.

Но българските младежи далеч не са само сексуално разюздани тийнейджъри. Сред тях има разсъдливи, ученолюбиви и смислени личности. Има истински герои. В миналото предаване ви запознахме с Иво Христов – 15-годишния писател, създал четири книги с разкази и един роман след четири мозъчни операции. Преди дни Иво представи последната си книга “Календарът на живота”. На 3 юни обаче му предстои контролен преглед в Хановер, където са направили и четирите му мозъчни операции, а сметката му е празна. Само от продажба на книги не е възможно да се финансира животоспасяващата консултация. Затова, нека помогнем!

Дарителски смс с текст DMS IVO на 17777 за всички оператори

Дарителска банкова сметка: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg – Милена Димитрова

Израелският професор Дан Шехтман е Нобелов лауреат за 2011 г. за откриването на квазикристалите. Днес той преподава технологично предприемачество в родината си. Проф. Шехтман даде интервю специално за “О!Здравей”. Репортерът Божидар Николов разговаря с него за предприемачеството в здравеопазването в родината му и у нас.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Сериозни теми, г-це Гигова ! (Chapeau !) …та :
  а. Здравеопазването и Америка
  – щатчан(к)ите Отдавна въздишат по Канадската система (та дори И я ползват креативно ;- ) …т.е. Имате Вашите кореспонденти в Торонто и Ванкувър – Задействайте ги !
  б. нещата с Младеж(к)ите
  – струва ми се ‘забравяте’ ТроянскоКонието на ‘наште’ (‘управляващи’/’елит’)
  в. РазвойнатаДейност
  – определено Трябва да я Стартираме у Нас !