понеделник , 25 юни 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“ на Цветница: Единственият български дервиш, сакрална архитектура и инициативата „Ако си дал“

„О!Здравей“ на Цветница: Единственият български дервиш, сакрална архитектура и инициативата „Ако си дал“

На Цветница „О!Здравей“ ви предлага среща с единствения български дервиш, тайнството на сакралната архитектура и инициативата „Ако си дал“.

Повече от 700 години в турския град Коня танцуващите дервиши свързват божествената със земната енергия чрез своето въртене, наречено сема. За първи път в многовековната история на ордена обаче в него има българин. Васил Тосев е записан под номер 301 сред последователите на Джелядин Руми, наречен още Мевляна.

Не пропускайте да видите невероятната история на единствения български дервиш, избавил се от самосъжалението чрез избор на духовен път.

Как да поберем болната душа в страдащото тяло и какво означава здраве на езика на безсмъртието – говори и танцува Васил Тосев.

Предаването „О!Здравей“ тази седмица ви среща и с най-младия банков измамник, според сп. „Тайм“, преминал през катарзиса на християнството.

Как обръща сърцето си към страданието на нямащите и помага с добрите си дела – разказа самият Стефан Чолаков, създател на фондацията „Ако си дал“.

Във втората част на предаването можете да видите един откровен разговор на Соня Момчилова с Дария, една от последователките и от жените, които познават лично Натали Дроен.

Натали Дроен е създателка на сакралната архитектура на тялото. Тя превръща жените в ангели, учи ги да бъдат хармонични и цялостни.

Надникнете в тайнството на сакралната архитектура:

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …