сряда , 12 декември 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“ на 4 февруари: Причините за прекомерното изпотяване и как да се справим с хиперхидрозата – отговаря д-р Юлиан Йорданов. И още как да надвием рака и смехотерапията – смъртоносна за всяка болест

„О!Здравей“ на 4 февруари: Причините за прекомерното изпотяване и как да се справим с хиперхидрозата – отговаря д-р Юлиан Йорданов. И още как да надвием рака и смехотерапията – смъртоносна за всяка болест

Хиперхидроза или за водата от медицинска гледна точка. Прекомерното изпотяване не е каприз, а диагноза. Формалин и ябълков оцет са сред бабините лекове. Но какво внимание трябва да се обърне на това заболяване разказа д-р Юлиан Йорданов – зам.-председател на Българския лекарски съюз, хирург и един от малкото медици, лекуващ хиперхидроза.

„Изпотяването е процес на организма, при който се регулира температурата. Организмът трябва да поддържа температура между 36, 4 и 37 градуса, когато спадне под този минимум, ние треперим и започваме да произвеждаме калории, при надвишаване, организмът започва да се поти. За съжаление при някои хора това е патологично усилено“, каза Йорданов.

Журналистът Елена Банова посвети книгата „Ракът ме целуна“ на личната си история с болестта, създаде фондацията „Неогенезис“ и помага на жертви.

„Всяко откритие и находка, която помага в борбата с рака ми е ценна и затова изпитвам голяма радост, когато с търсене стигна до човек, който бележи пътека в лечението“, каза Банова.

Смехотерапията – смъртоносна за всяка болест. Д-р Куку и д-р Пипи разказаха как чрез смях може да се отървем от лапите на заболяванията.

Вижте също

О!Здравей: Лечение на разширени вени без операция и кръв. И още – как майчинството възвисява, а фолклорът укрепва здравето

В по-старите ръководства по съдова хирургия къде на шега, къде наистина, е написано, че пациентът …