вторник , 22 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Кога канабисът е нужен за медицински цели и разказът на Явора Стоилова за Василия, която нарисува анорексията и полетя
magigigova_ozdravei

„О!Здравей“: Кога канабисът е нужен за медицински цели и разказът на Явора Стоилова за Василия, която нарисува анорексията и полетя

Днес в студиото на „О!Здравей“ се носи онзи особен аромат, който усещаме в затънтения край на кварталната градинка или училищния двор, но… само с медицински цели!

След като в миналото предаване ви срещнахме с д-р Михаел Дор – главен лекар на израелското външно министерство, се оказа, че той заема още един пост – шеф на отдела по канабиса към тамошното здравно ведомство. Каква е ползата от медицинския канабис и каква е българската следа с намек за Нобелова награда – вижте във втората част на интервюто с д-р Дор, което той даде специално за зрителите на „О!Здравей“.

Темата в студиото коментира и д-р Юлиан Караджов, водещ на курс по наркотици към НБУ и автор на две от най-изчерпателните книги у нас за упойващи вещества и ефекта от тях, когато биват използват с медицински цели.

Във втората част на „О!Здравей“ ви представяме една среща с Явора Стоилова, чиято изключително талантлива и интелигентна дъщеря Василия избра да полети, за да се освободи от смъртоносната схватка на анорексията.

На 22 юни в столчината галерия „Финес“ майката, загубила завинаги дъщеря си след тежкото заболяване, представя книгата „Момичето, което нарисува анорексията“, заедно с едни от най-разтърсващите картини на Василия от тежкия й период на анорексия.

Вижте също

ozdravej

О!Здравей: Назад към началото – чистата енергия на пещера Утробата, има ли измами с ин витро процедурите и тайните на Етиопия

Може ли милиционер да се превърне в собственик на просперираща кинокомпания в Русия, а след …