неделя , 23 септември 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Кога канабисът е нужен за медицински цели и разказът на Явора Стоилова за Василия, която нарисува анорексията и полетя

„О!Здравей“: Кога канабисът е нужен за медицински цели и разказът на Явора Стоилова за Василия, която нарисува анорексията и полетя

Днес в студиото на „О!Здравей“ се носи онзи особен аромат, който усещаме в затънтения край на кварталната градинка или училищния двор, но… само с медицински цели!

След като в миналото предаване ви срещнахме с д-р Михаел Дор – главен лекар на израелското външно министерство, се оказа, че той заема още един пост – шеф на отдела по канабиса към тамошното здравно ведомство. Каква е ползата от медицинския канабис и каква е българската следа с намек за Нобелова награда – вижте във втората част на интервюто с д-р Дор, което той даде специално за зрителите на „О!Здравей“.

Темата в студиото коментира и д-р Юлиан Караджов, водещ на курс по наркотици към НБУ и автор на две от най-изчерпателните книги у нас за упойващи вещества и ефекта от тях, когато биват използват с медицински цели.

Във втората част на „О!Здравей“ ви представяме една среща с Явора Стоилова, чиято изключително талантлива и интелигентна дъщеря Василия избра да полети, за да се освободи от смъртоносната схватка на анорексията.

На 22 юни в столчината галерия „Финес“ майката, загубила завинаги дъщеря си след тежкото заболяване, представя книгата „Момичето, което нарисува анорексията“, заедно с едни от най-разтърсващите картини на Василия от тежкия й период на анорексия.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …