понеделник , 21 май 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Как да победим шума в ушите и 130 години Петър Димков

„О!Здравей“: Как да победим шума в ушите и 130 години Петър Димков

В „О!Здравей“ ще чуете традиционната здравна нумерологична прогноза с Милена Иванова-Еа. Предлагаме ви и среща с д-р Боримир Фурнаджиев, който през деня поправя счупени гласове. Лекувал е Алис Купър и Джо Кокър и няма българска гласовита звезда, която да не е попадала в кабинета му. Вечер съблича бялата престилка и се превръща в д-р Бари – фронтмена на група „Осем“.

„Отоневрологията е една междинна специалност между УНГ и неврологията. Имах удоволствието да работя при проф. Атанас Кехайов“, разказва д-р Фурнаджиев. Той е категоричен, че шумът в ушите е победим и се лекува. Лекарят разказа какво точно работи отоневрологът и какви здравни проблеми може да реши. Той обясни, че в интернет има десетки страници с публикации, в които се твърди, че шумът в ушите не се лекува, но това не е вярно. „Трябва постоянство, време, няколко месеца терапии и смяна на няколко вида лекарства“, добави още медикът.

„Когато диагностицирам проблема, винаги се насочвам и към психомомента плюс лекарства с отологична насоченост, резултатите са много добри“, подчерта медикът. Той разказа и за срещите си с големите музикални звезди и за собствените си участия като басиста на група „Осем“.

През юли 1909 г. Петър Димков е зачислен в Българската армия. Той участва в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война като наред с мунициите винаги носи и Библията. Димков твърдо вярва, че Бог е вътре в нас и няма пречки да се постигне връзка с него. Петър Димков е награден с всички ордени за храброст, които са били давани в България. Предлагаме ви част от автентичен запис с Петър Димков. Навършват се 130 години от рождението му. В студиото на „О!Здравей“ гостуваха дъщеря му – художничката Лили Димкова и Светослава Божичкова – председател на националния комитет на последователите на мъдреца.

„Той казваше, че от младини работи върху себе си и своето усъвършенстване. Той казваше, че човек е дошъл на Земята и това е едно училище, в което всеки трябва да усъвършенства себе си“, разказа Лили Димкова. „Той беше постигнал една хармония и мир в себе си, който се излъчваше от него. Имаше особена атмосфера около него“, спомни си дъщерята на известния българин. Той е излъчвал безкрайна любов, вяра и упование в Бога. Тя разказа и как е успял да спаси къщата на Васил Левски, както и какво е оставил след себе си.

Светослава Божичкова посочи, че Петър Димков е многоспектърна личност и хора като него карат останалите да се замислят кое е най-доброто, което могат да направят и към което да се стремят.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …

3 коментара

 1. страдам от шум в ушите от 20 години.приемах най-различни лекарства ,но нищо.и така си остана този шум.вече свикнах с него,но не е комфортно да го има човек.

 2. Филип Велинов

  От цялото семейство:
  Благодарим от все сърце и душа за прекрасното предаване и интервю с Лили Димкова и за безценните думи и съвети. Бъдете благословени.
  А на Лили пожелаваме все така да бъде идеалния проводник на Божията Любов, Мъдрост и Светлина.
  С уважение и обич,
  Велинови

 3. Филип Велинов

  От цялото семейство:
  Благодарим от все сърце и душа за прекрасното предаване и за незценните думи и съвети. Бъдете благословени.
  А на Лили Димкова пожелаваме все така да бъде идеалния проводник на Божията Любов, Мъдрост и Светлина.
  Велинови