вторник , 19 юни 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Има ли живот без агресия, вегански реванш на турския шашлик и среща с българския Стивън Кинг

„О!Здравей“: Има ли живот без агресия, вегански реванш на турския шашлик и среща с българския Стивън Кинг

Трагично често напоследък новините започват с вестта за смърт на някое дете или за детска агресия. Неминуемо започваме да се питаме подрастващите ли са виновни за това, че не правят разлика между добро и зло, родителите ли са ги зарязали или пък училището нехае?

Според нашия събеседник, виновна е агресията в държавата и държавата в агресията. Той със сигурност разбира тази материя, защото е професор по неврология, автор е на повече от 300 труда и на книгата „Агресията – от двигател на прогреса до тоталното насилие“.

Вижте в следващото видео интервюто по темата за навлизането на агресията във всички сфери от нашето ежедневие интервюто с проф. Димитър Чавдаров!

Във втората част на днешното издание на „О!Здравей“ ще ви срещнем с едно момче, което е написало четири книги с разкази и един роман. Претърпяло е четири мозъчни операции за едва 15-годишната си възраст.  Разбрало е хубавото, и лошото в живота по трудния начин, а в студиото на предаването гостува, за да ни представи своята последна книга „Календарът на живота“. Запознайте се с младия писател Иво Христов, когото наричат българския Стивън Кинг!

Следващият ни гост ще ни отведе на Веган фестивал в Турция – звучи като абсолютен оксиморон на фона на изобилстващата от месни вкусотии кухня в южната ни съседка. Три поредни дни обаче, журналистът Соня Момчилова поглези вкуса си с изцяло постни манджи, вдъхновени от законите на веганството. Събитието се проведе в курорта Дидим, а повече за него вижте от самата Соня в следващото видео!

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …