четвъртък , 15 ноември 2018
Начало / Оздравей / „О!Здравей“: Хомеопатия при автоимунни заболявания, ортопедия от Израел и триединно здраве

„О!Здравей“: Хомеопатия при автоимунни заболявания, ортопедия от Израел и триединно здраве

„Тази седмица започваме с път на живота 9 – ще имаме много разговори от чужбина, ще се веселим, ще се забавляваме и ще се чувстваме добре здравословно“. Това вещае началото на седмицата според традиционната здравна нумерологична прогноза на Милена Иванова – Еа.

За тези от зрителите на предаването „О!Здравей“, които го следят редовно, но не са наясно какво означава „път на живота“, нумероложката уточни, че всеки ден има път на живота и геометрична фигура, според която определяме за какво е предназначен денят и какви са неговите благословения, така че да не правим излишни движения и да хабим енергия.

„Пътят на живота се получава, когато съберем датата и годината и редуцираме до едноцифрено число“, допълни Милена Иванова – Еа.

Вижте пълната нумерологична прогноза за дните от 17 до 23 октомври в първото видео.

Как висококвалифицирани европейски специалисти лекуват българчета?

Колегата ни Флорина Иванова разказва една тъжна приказка, но с щастлив край. Тя успява да намери добрия пример в системата на здравеопазването, а именно обмяна на опит, при който световни специалисти идват у нас и лекуват малчугани в детското отделение на Националния кардиологичен център.

Възможно ли е хомеопатията да помага при автоимунни заболявания?

За ползите от т.нар. нежна медицина, разговаряхме с д-р Ирена Маждракова, която е хомеопат.

„Това е едно от заболяванията, при които човек трябва да взима дейно участие, самият пациент трябва да разбере повече за болестта и да промени мисленето и начина си на живот, да впрегне целия си ресурс, за да се излекува“, категорична е д-р Маждракова.

„На умствено ниво, в нашето общество все повече ескалира агресивността и вс епо-трудно е да бъдеш толерантен. А автоимунното заболяване е нарушение на толерантността във физически план. Трудно ни е да отстъпваме място в трамвая, трудно ни е да отстъпваме място, когато някой шофьор трябва да завие, трудно ни е да изслушваме хората. Някак тази агресия се обръща срещу нас самите. От друга страна, храненето, околната среда също са агресивни спрямо нас“, изтъкна още хомеопатът.

„Холистичният подход означава цялостен подход към човека – да избереш терапията не само спрямо заболяването, а спрямо самият човек“, подчерта тя и допълни, че мястото на хомеопатията е много голямо, защото това е метод, който обръща внимание на 3 нива – може да ни помогне да променим мисловните си нагласи, да спрем възпалението и то чрез стимулиране на собствения ни механизъм.

„Давайки хомеопатично лекарство, даваме стимул на тялото да оправи само къщата си“, категорична е д-р Ирена Маждракова.

Не пропускайте целия разговор с нея в следващото видео:

Да смениш става на 100-годишен – медицински риск или шанс за по-качествен живот?

Екипът на госта на предаването „О!Здравей“ е оперирал петима пациенти над 100 години и 7 между 95 и 100 години. Д-р Орлин Филипов е един от водещите специалисти по колянно и тазобедрено ендопротезиране и реконструктивна хирургия. Специализирал е в една от най-големите ортопедични болници в света – в Израел.

„Израелската медицина е светлинни години напред. Това всъщност е американската медицина, много добре финансирана и изчистена от някои негативни явления“, обясни д-р Филипов.

„В Израел има много добре подплатена финансово медицина, цялата нация е много мотивирана да гради и създава. Те са първенци в много области, включително и медицината. Военните конфликти, с които е свързана историята на Израел от близкото минало, вероятно е причина ортопедията да е на изключително високо ниво“, добави експертът и добави, че тя е водеща в света.

Той посочи, че израелски специалисти идват в България по време на „Дните на Израелската ортопедия“. Основната идея е да тази високотехнологична медицина да бъде достъпна за българи. „Поканили сме цял екип, включително и анестезиолог Тези консултанти ще присъстват в България само за седем дни, а ние ще бъдем щастливи да обменим опит с тези водещи специалисти“, подчерта д-р Филипов. Той каза, че вече са се записали много пациенти с тежки нарушения. „Едно пътуване и лечение в Израел струва страшно много пари – 40-50 000 лева“, добави лекарят.

След проблемите на тялото в „О!Здравей“ ще видите и

различен начин за справяне с тежненията на душата и йога на словото.

Зор Алеф е детето чудо, което на 14 години е написал книга със слисващо академичната общност съдържание, а рецензент е проф. Андрей Пантев, а на следващата му книга – академик Антон Дончев. Зор Алеф е син на популярния руския поет Александър Руденко и на лечителката от врачанско Иванка. Алеф отправи и съвет към зрителите: „Наблюдавайте всяка дума, която излиза от устата ви като живо същество и помнете, че със словото ние лекуваме себе си и околните“.

„Ние най-трудно обуздаваме речта си и мислите си. Ако искате да бъдете в хармония със себе си, света и околните и да намерите целителен инструмент, който да ви доведе най-бързо до преобразяване във вътрешно ниво и да промени живота ви, старайте се всяка дума да произнасяте осъзнато и с любов. Да я изнасяте от съкровищницата на сърцето си като дар, който предавате на ближния си“, посъветва Зор Алеф. Той разказа за древната памет на душата си и сподели как е чул за първи път мистичното си име. На 13-годишна възраст е помогнал като целител на първия човек.

Вижте също

„О!Здравей“: Лечебната сила на доброто: Лекар оперира безплатно очите на многодетен баща, пътешествията на духа от Ладак до Мексико. И още: Тялото ни само може да победи рака

Васил, Мая и четирите им дъщери не могат да повярват на късмета си , когато …